Děčínský trenér Pavel Budínský při oddechovém času.

Děčínský trenér Pavel Budínský při oddechovém času. | foto: mmcité+ Brno / Jan Russnák

Postup Děčína v Alpe Adria Cupu je blízko, rozhodne poslední bitva

  • 0
Basketbalisté Děčína mají blízko k postupu ze základní skupiny Alpe Adria Cupu. Na domácí palubovce přehráli maďarský Körmend 80:72 a jsou v čele průběžné tabulky. S třetím Körmendem, pro který to byla první porážka v soutěži, jsou na tom teď lépe i na vzájemné zápasy; na palubovce soka totiž Armex padl jen o 6 bodů.

„My jsme především moc rádi za výhru. Začali jsme velmi dobře, snažili jsme se a bojovali o každý míč, což vedlo k našemu vedení v poločase. Ve druhé půli jsme nebránili dobře a Körmend se dostal zpět do zápasu, ale nakonec jsme vydřeli osmibodovou výhru a to je důležité,“ radoval se na klubovém webu děčínský rozehrávač Lukáš Feštr.

O úspěchu Válečníků rozhodly především útočné doskoky, posbírali jich 22. „Bylo z nich 20 bodů v našem koši, což je opravdu příliš. Čekali jsme takto bojovné utkání, věděli jsme, že domácí budou chtít hodně vyhrát. Děčín je dobře koučovaný tým, silný a bojovný. Musíte odevzdat výborný výkon se spoustou energie, abyste tady uspěli. Nám se to nepovedlo, přesto jsme ale odehráli dobrý zápas,“ tvrdil kouč Körmendu Žiga Mravljak.

V neúplné tabulce skupiny B vede Děčín s 8 body a bilancí 3 výhry - 2 porážky, druhé Komárno má 6 bodů (2 výhry - 2 prohry), třetí Körmend 5 bodů (2 výhry - 1 prohra), poslední je Šentjur s pěti body a bilancí 1 výhra - 3 porážky. 

Poslední zápas ve skupině B Armex odehraje 17. prosince na domácí palubovce s Komárnem, dál postupují nejlepší dva týmy.

Další ligový duel sehrají Válečníci ve středu, průběžně čtvrtý celek NBL se představí na palubovce osmé Ostravy. 

„Také letos je to tým, ve kterém hrají prim zahraniční hráči, u nichž vždy záleží na tom, zda chtějí hrát týmově, či nikoliv. Z posledních utkání je patrné, že se o kolektivní pojetí tým Ostravy snaží, což mu přináší dobré výsledky. My tam však jedeme s vírou ve vlastní schopnosti, budeme se chtít prezentovat čtyřicetiminutovým poctivým basketbalem, který snad povede k vítězství,“ věří děčínský trenér Pavel Budínský.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž