Cizinci slavili doma. Někteří i za oceánem

Nový Jičín - V nejvyšší domácí soutěži basketbalistů není tým, který by měl v kádru více cizinců, než basketbalisté novojičínské Mlékárny Kunín. Za ně hraje osm zahraničních basketbalistů. Z nich přes Vánoce zůstal v Novém Jičíně pouze americký rozehrávač Chad Timberlake. "Přijela za ním maminka," řekl vedoucí novojičínského celku Milan Dvořák.

Ta už minulý týden ve čtvrtek sledovala svého syna v akci v utkání s USK Praha (90:62). Slovenští hráči, kteří jsou v Novém Jičíně čtyři, to za svými rodinami měli poměrně blízko.

"No, blízko. Do Košic to mám čtyři sta kilometrů," upozornil Branislav Laco, nejvzdálenější slovenská posila. Na nejdelší cestu, až za oceán, se však vydal Američan Tarvis Williams.

Doma v Paříži byl i Francouz Thierry Zig a do Chorvatska jel Ivan Perinčič. Většina týmu se už na tréninku sešla včera. Dnes dopoledne by už mělo být novojičínské mužstvo kompletní i s Williamsem, jenž letěl do zámoří v podstatě na otočku.

"Za těch pět dní by Tarvis neměl mít ani problémy s aklimatizací," usmál se Milan Dvořák. Už v pátek novojičínský tým čeká další ligové utkání v Liberci.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž