Chris Hass (vlevo) ještě v dresu Phoenixu Hagen, čelí obraně Reggieho Reddinga...

Chris Hass (vlevo) ještě v dresu Phoenixu Hagen, čelí obraně Reggieho Reddinga z Bayernu Mnichov. | foto: Profimedia.cz

Nymburk našel náhradu za Pumprlu, zvolil střelecky nadaného Američana

  • 2
Basketbalový Nymburk řeší zdravotní absenci Pavla Pumprly příchodem nového hráče. Místo českého reprezentanta, který už v letošní sezoně do zápasů pravděpodobně nezasáhne, přichází dvaadvacetileté americké křídlo Chris Hass.

Bez čtyř centimetrů dvoumetrový hráč je absolventem Bucknell University v Pensylvánii. Poslední tři ročníky nastupoval v NCAA v základní pětce, v minulé sezoně se zlepšil až na 17,2 bodů, čtyři doskoky a bezmála dvě asistence na zápas.

Po ukončení studií se vydal do Evropy - zakotvil v německém bundesligovém týmu Phoenix Hagen, kde se stal spoluhráčem bývalého nymburského křídla Adama Hesse. V jedenácti odehraných zápasech nastupoval v průměru na 25 minut.

Byl čtvrtým nejužitečnějším hráčem týmu a nejlepší trojkařem se solidním procentem úspěšnosti střelby. S průměrem 11,2 bodů na zápas zaujal pozici třetího nejlepšího střelce Hagenu. Phoenix však sžírají ekonomické problémy, klub už nyní ví, že kvůli neplnění závazků sestoupí, snížil rozpočet a s některými hráči se rozloučil.

Jak vidí novou posilu nymburský kouč Ronen Ginzburg? „Každý hráč je individualita, proto nečekejme stoprocentní náhradu za Pavla Pumprlu, jehož těžištěm byla defenzivní činnost, náš nový hráč je více do útoku. Chrisovým postem je pozice číslo tři, ale umí dobře alternovat i na pozici dva. Je to chytrý hráč a výborný střelec. Jeho výhodou je, že už alespoň na část sezony nakoukl do evropského basketbalu, kde si nevedl špatně.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž