Chomutov zbrojí, má dva hráče z USA

  • 3
Chomutov - Dva američtí basketbalisté mají vytáhnout Chomutov zpátky do první ligy. Klub angažoval pro druhou ligu třicetiletého rozehrávače Daryla Nelsona a podkošového hráče Davidka Herrona, kterému je čtyřiadvacet let. "Oba prošli univerzitami v USA, dostali jsme se na ně přes naše známé," objasnil chomutovský manažer Martin Řápek.

Nelson, 190 cm vysoký košíkář, v Česku pracuje, dvoumetrový Herron naposledy působil v německém Uerdingenu. Oba už trénují.

"Herron, který má polskou babičku, by mohl pod košem vytvořit dobrou dvojici s Doksanským," plánuje Řápek.
"Z obou máme dobrý pocit."

Chomutov se v minulé sezoně sesunul z Národní basketbalové ligy, teď chce s novým trenérem Milanem Konečným zpátky. Tvoří se nové mužstvo. Neví se, co bude s Hejlem a Krýslem, kteří trénují v Ústí. Ze Sokolova ohlásil comeback Slovák Marián Čech, přišel Čmolík z Mostu, po zranění se vracejí Schmida a Kluch.

"Ještě přijdou mladí hráči, jednáme s Teplicemi," prozradil manažer.

Nováčkem bude také dvoumetrové křídlo Kalicher z Vyšehradu. Řápek předběžně dohodl i hostování loňského opory Jakuba Houšky, který bude souběžně hrát i za svůj nový tým z Děčína.

V chomutovské hale se příští týden uskuteční kvalitně obsazený turnaj za účasti domácích, Děčína, Prostějova a německého Chemnitzu. Kunín a polská Wroclav odřekly.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž