Češky se ve skupině OH vyhnou Rusku

Atény - České basketbalistky v základní skupině olympijského turnaje v Aténách nenarazí na výběr Ruska. Jejich přemožitelky z finále loňského mistrovství Evropy totiž budou při losování nasazeny ve stejném koši. Ve středu nasazení týmů oznámila Mezinárodní basketbalová federace (FIBA).

Los dvou šestičlenných skupin začne v Aténách v pondělí v 18 hodin a na místě jej bude sledovat manažer reprezentace Jiří Hamza.

Původně měl do Řecka letět i trenér Jan Bobrovský, ten však zůstane v Brně a bude své klubové svěřenkyně připravovat na duel Evropské ligy s polskou Gdyní.

O přidělení dvojice s Ruskem se Bobrovský dozvěděl v ruské Samaře, kde Brňanky sehrály další euroligový duel. "Nijak mi to nevadí, Rusek bych se stejně nebál," řekl. "Tato dvojice je logická, protože ony mistrovství Evropy vyhrály a my jsme byli druzí," dodal. 

Zlaté medaile budou na olympiádě obhajovat Američanky, které mají ve dvojici druhý tým ze Sydney Austrálii. Další páry tvoří Čína s Brazílií, Španělsko s domácím Řeckem, Korea s Japonskem a Nigérie s Novým Zélandem.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž