Petr Kapitulčin

Petr Kapitulčin | foto: Vilém Fischl

Jednou vyhrát, přeje si basketbalový Trutnov na pohárovém finále

  • 0
Už samotný postup mezi čtyři nejlepší družstva je v této sezoně až nečekaný úspěch. Přesto basketbalistky Lokomotivy Trutnov i s tímto vědomím odmítají, že si finálový turnaj letošního ročníku Českého poháru, který proběhne v neděli a v pondělí v Brně, chtějí jen užít.

„Bylo by alibistické říkat, že nám jde o herní projev. Papírově jsme asi nejslabší a už samotný postup je velký úspěch. Letos jsme však už několikrát veškeré prognózy dokázali postavit na hlavu a budeme tak chtít učinit i tentokrát. Minimálně jeden zápas chceme vyhrát,“ uvedl trenér trutnovského družstva Petr Kapitulčin.

Lokomotiva k tomu bude mít dvě příležitosti. První v semifinále, v němž od 17 hodin vyzve pořádající Handicap Brno, a druhou v pondělí, kdy jsou na pořadu zápasy o umístění. Soupeř vzejde z dvojice, kterou tvoří KP Brno a Slavia Praha.

„Handicap hraje doma, tlak bude na něm, my můžeme hrát v pohodě, pro nás je už postup mezi nejlepší čtyři naprosto neuvěřitelná věc, byť nám pomohlo výhodné nasazení do pavouka, kde jsme těžily z minulých let,“ poznamenala zkušená hráčka Kateřina Hindráková, jedna z opor trutnovského družstva.

Lokomotiva se do brněnského pohárového finále kvalifikovala výhrami v pražských Nuslích a v Karlových Varech.

Final Four se netýká mistrovského USK, který domácí pohárovou soutěž opět vynechal, ani dvou loňských finalistů Nymburka a Hradce, kteří byli vyřazeni ve 4. kole. Pro ostatní se tak otevírá historická šance na pohárovou trofej.

Kouč Lokomotivy považuje za největšího favorita v této situaci KP Brno: „Má aktuálně skvělou formu, velice kvalitní kádr, zkušeného trenéra. Ale jde o jednorázový turnaj a stát se může cokoliv.“

Trutnovská Lokomotiva se závěrečného turnaje Českého poháru účastní po třech letech, v roce 2014 v něm obsadila čtvrté místo. Ve své sbírce však má i několik medailových umístění, naposledy se jí to podařilo před osmi lety, kdy získala bronz. Nejvýše v Českém poháru vystoupala na začátku tisíciletí, kdy se třikrát probojovala až do finále, naposledy v roce 2006.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž