Romana Hejdová (vlevo) v českém dresu obchází Malgorzatu Babickou z Polska.

Romana Hejdová (vlevo) v českém dresu obchází Malgorzatu Babickou z Polska. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Černá série basketbalistky Hejdové trvá. Kotník ji vyřadí na týden

  • 0
Bydhošť (Od zvláštního zpravodaje iDNES.cz) - České basketbalistky mají jednu konstantu: jakmile dojde na velkou akci, Romanu Hejdovou začne trápit zdraví. Přišla o mistrovství Evropy 2009 i světový šampionát 2010. Letos se do finální nominace na ME do Polska propracovala. Jenže si v úvodním zápase poranila kotník. Po minutě na hřišti...

"Jedná se o středně těžký výron v kotníku. Musíme určitě počítat s pauzou pět až šest dní. Dále uvidíme podle toho, jak ustoupí otok,“ zněl verdikt lékaře týmu Milana Smejkala.

To znamená, že do konce základní skupiny už třiadvacetiletá křídelnice do hry nezasáhne. Před předpokládaným vstupem českého výběru do osmifinále jsou ale dva dny volna, hraje se až ve čtvrtek. Hejdová, která si teď při chůzi vypomáhá holemi, tak dostane čas na doléčení. 

"Cítím se dobře. Byla jsem sice trochu v šoku, protože jsem ještě nikdy podobné zranění neměla. Doktoři se ale o mě dobře postarali. Ráno jsem dostala prášky na zmírnění bolesti. Jinak jsem ale v pohodě," glosovala Hejdová své zranění.

To si způsobila v duelu s Izraelem, když nešťastně došlápla na nohu soupeřky a musela z hřiště odskákat po jedné. Za pomoci lékařů ihned zamířila do šaten a druhou půli sledovala s ledovým obkladem na zraněném kotníku a ledovým klidem v obličeji.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž