Ivana Večeřová z Valosunu Brno se snaží zastavit karlovarskou basketbalistku Lenku Větrovcovou.

Ivana Večeřová z Valosunu Brno se snaží zastavit karlovarskou basketbalistku Lenku Větrovcovou. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Čekání na domácí výhru pokračuje, basketbalistky podlehly Valosunu Brno

  • 0
Karlovarské basketbalistky prohrály na domácí palubovce už třetí zápas. Tentokrát podlehly Valosunu Brno 56:59. Z výhry hostů v Tuhnicích se radoval i bývalý kouč Lokomotivy a reprezentantka Ivana Večeřová.

Hostující družstvo rozhodlo o svém vítězství až v poslední čtvrtině, do té doby domácí hráčky vedly. Vicemistryni světa Večeřové se nedařilo, ale v závěru skvěle nahrávala a důležitým košem pomohla Valosunu k výhře.

"Takovou nervozitu jsem nezažil, nedostali jsme se do hry. Na každý koš jsme se hodně nadřeli," přiznal kouč Valosunu Tomáš Veselý, který ještě na jaře seděl na karlovarské lavičce.

Nakonec porazil svého loňského asistenta Davida Zdeňka. "Pro mě je to dost hořká porážka," přiznal Zdeněk.

Pět minut před koncem srovnala Večeřová na 49:49 a v dramatické koncovce pak dokonce strhla vítězství na stranu Valosunu. "V koncovce jsme měli dva koše na ruce, to rozhodlo. Jinak jsme ale ve všech statistikách byli horší, a tak je výhra Valosunu asi zasloužená," přiznal David Zdeněk.

V dresu Lokomotivy byla hodně vidět Jitka Eisnerová. "Hrála výborně, odvedla, co měla," řekl Zdeněk.

"Celý zápas byl suprový, bojovaly jsme, nasazení výborné. Jenomže na konci jsme nedaly pár šoupáků, já taky nedala, to možná rozhodlo," nechápala ještě po utkání porážku Eisnerová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž