Tomáš Hampl

Tomáš Hampl | foto: Michal Klíma, MAFRA

Čech Hampl nesmí hrát španělskou ligu, ale v poháru Bilbau pomohl

  • 1
Jiří Welsch v Malaze, Luboš Bartoň v Barceloně. Ale výčet českých basketbalistů v prestižní španělské lize tím nekončí. V dresu Bilbaa včera proti Nymburku naskočil dvacetiletý mladík Tomáš Hampl. Pardubický odchovanec se vrátil do Pardubic.

"Mám krásný zážitek. Nastoupil jsem doma, vyhráli jsme a já si připsal první minuty kariéry v evropských pohárech," řekl po utkání Tomáš Hampl.

Jeho malá chvilka slávy přišla na konci prvního poločasu. Nymburk mohl jít za stavu 40:41 poprvé v zápase do vedení, ale hubený blonďák s číslem 7 tomu zamezil.

V obraně doskočil míč a založil rychlý protiútok. "Vůbec jsem netušil, jaký byl stav. Jen jsem se soustředil na míč." Pak už hrál jen za rozhodnutého stavu na konci zápasu, do statistik zapsal téměř tři minuty.

Do Španělska původně odjel na třítýdenní testy. Okamžitě však zaujal a v klubu zůstal. Pivot s 215 centimetry výšky má velký potenciál.

"Momentálně však v lize nemohu nastupovat, protože máme v kádru příliš cizinců," vysvětlil Hampl. "Musím počkat, až se někdo zraní. To si však na druhou stranu nepřeju, výsledky týmu jsou důležitější."

Včera mu kouč naznačil, že se své šance dočká. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž