Bylo by hezké překvapit, říká Novotný

Pardubice - Zažili s Nymburkem vítězná tažení, slavili s ním mistrovské tituly. Dnes se proti němu postaví v roli soupeřů. Jiří Novotný, Jiří Trnka, Denis Mujagič a David Špička. Kvarteto pardubických hráčů čeká souboj s bývalým týmem. "Utkání ale nebereme nijak prestižně. Je jako každé jiné," tvrdí Novotný, bývalý kapitán Nymburku.

Ale senzaci na úkor neporaženého suveréna soutěže by se rozhodně nebránil. "Bylo by to moc hezké, kdybychom ho překvapili," zasnil se Novotný.

"Musíme se snažit hrát jako doposud. Nechat na hřišti všechny síly a hrát s maximální snahou, abychom měli z utkání dobrý pocit, i kdybychom prohráli."

Pardubice letos prožívají zatím nebývale úspěšnou sezonu. V deseti zápasech nasbíraly už šest vítězství a pohybují se nečekaně v horní polovině tabulky.

Velkou zásluhu na tom má právě čtveřice, která na východ Čech zamířila z mistrovského týmu. Stala se hlavní osou družstva, vedle níž rostou další hráči.

"Dobře jsme do kolektivu zapadli. Je výhoda, že se spolu dobře známe a že jsme spolu nějakou dobu už hráli. Víme, co druhý udělá," pronesl Novotný.

Dnes se pokusí vyzrát i na tým, nímž dokázali získat mistrovské tituly. "Samozřejmě favoritem je ale Nymburk," upozornil Novotný.

Pardubická stopa v Nymburku
■ Jiří Novotný (hrál v Nymburku v letech 2000 - 2005). Získal s ním dvakrát titul a po jednom stříbru a bronzu.
■ David Špička (2001 - 2004). Získal s ním po jednom titulu, stříbru a bronzu.
■ Jiří Trnka a Denis Mujagič (2003 - 2005). Dvakrát se stali mistry.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž