Andrea Ovsíková z Hradce Králové.

Andrea Ovsíková z Hradce Králové. | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Budeme lepší, slibuje hradecká Ovsíková rozlet po návratu na křídlo

  • 0
Co udělá s týmem, když se do něj vrátí uzdravené hráčky ve formě? Odpověď poskytly basketbalistky Sokola Hradce Králové, když pražskému klubu DSK Basketball, když mu nasázely 116 bodů, tedy téměř do 60 více než vstřelily jejich soupeřky.

Na křídle, kde zdomácněla už od dorosteneckých let, se Andrea Ovsíková ukázala pořádně až tentokrát v 10. kole. Předtím nevysoká hráčka musela zaskakovat i na postech, které jsou určeny proporčně zdatnějším spoluhráčkám.

Jaká byla atmosféra a sebedůvěra v týmu po takové palbě?
Strašně nám pomohlo už vítězství se Strakonicemi. Nikdo nečekal, že je porazíme, byly obrovské favoritky. Tam se celý náš výkon zvedl. Hrály jsme kolektivně, všechny holky bojovaly, byly jsme výborné v obraně. Vznikla tu pohoda, a proto jsme také vyhrály s DSK o tolik bodů. Naše hra byla najednou uvolněnější.

Takže všechno směřuje k tomu, že začnete skutečně vyhrávat?
Hartigová se dostává do formy, já jsem se po zranění trápila. Ještě aby se vrátila Pochobradská. Pak bude všechno úplně jiné.

Jak si to představujete?
Měly jsme málo pivotek, i já tam musela zaskočit. Bez ní nemáme žádnou silovou podkošovou hráčku. S Hartigovou pod košem budeme ohromně silné.

Na pivotu jste se asi trochu ztrácela. Hrajete konečně to, co se od vás čeká?
Měla jsem s tím trochu problém. Řekla jsem trenérce, že mi hra na pivotu nevyhovuje. Není to můj styl hry. Co hraju na křídle, dostávám se zpátky zase na své.

V plné síle ukazujete kvalitu, ale můžete být ještě lepší?
Můžeme pracovat na ztrátách míče, ale to je úděl mladých týmů. Co bysme mohli výrazně zlepšit, to je doskakování. Trenérka právě na tenhle aspekt trpí dost. Můj názor je, že s přibývajícími zápasy budeme po téhle stránce ještě lepší.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž