Pardubičtí basketbalisté naslouchají pokynům trnéra Dušana Bohunického.

Pardubičtí basketbalisté naslouchají pokynům trnéra Dušana Bohunického. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Bohunický pokračuje v roli trenéra pardubických basketbalistů

  • 0
Slovenský kouč Dušan Bohunický, který v nedávno skončené sezoně dovedl pardubické basketbalisty k zisku bronzových medailí, zůstává i nadále hlavním trenérem A-týmu. Očekávaný krok v úterý oficiálně potvrdil generální manažer klubu Martin Marek.

"Vedení společnosti se jednomyslně shodlo na prodloužení smlouvy s trenérem Bohunickým na základě jeho celoroční práce v klubu nejen s prvním týmem, ale i v mládežnickém projektu Golden Talents," uvedl Marek s tím, že rozhodnutí zapadá i do dlouhodobější koncepce: dávat příležitost nejen perspektivním hráčům, ale i trenérům.

Bohunický převzal tým na konci března po odvolaném Janu Slowiakovi a ve dvanácti utkáních včetně play-off s ním dokázal čtyřikrát zvítězit. Tři výhry byly klíčové - pardubickou Beksu totiž posunuly přes Děčín do semifinále proti Nymburku. V něm už tým na favorita nestačil a prohrál 0:3 na zápasy.

"Nesmírně si vážím podpory vedení BK JIP Pardubice, které mi dalo důvěru na pozici trenéra i v příští sezoně. Výzva je to pro mě tím víc, že se budu podílet na skladbě týmu a hlavně jeho herním projevu. Věřím, že v nové sezoně se náš basketbal bude pardubickým fanouškům líbit, a tím pádem nás budou podporovat tak jako v letošním play-off," řekl Bohunický.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž