Prostějovský pivot Travis Peterson (uprostřed) přihrává kolem Johna Hollanda z

Prostějovský pivot Travis Peterson (uprostřed) přihrává kolem Johna Hollanda z Roanne. | foto: Petr Janeček, MAFRA

Blíží se konec ledna. Kteří z prostějovských basketbalistů odejdou?

  • 0
Po snížení platů na začátku roku dostali basketbalisté Prostějova od vedení klubu měsíční lhůtu na zvážení, zda na skromnější podmínky přistoupí. A termín, kterým je 31. leden, se blíží. Pondělní trénink po vítězném zápase v Chomutově absolvoval celý tým, už za týden to ale může být jinak.

"Zatím nikdo neodešel, což se může změnit. Taková je dohoda s hráči," připouští změny v kádru generální manažer BK Prostějov Petr Fridrich.

V zákulisí se mezitím spekuluje o zájmu o americké hráče. Yemi Gadri-Nicholson má zvažovat nabídku polských Sopot, Jamaru Smithovi se ozvali z Izraele a Travisi Petersonovi z Litvy. Žádný přestup ale ještě definitivně neproběhl.

"Situace se průběžně mění. Někteří hráči ale opravdu uvažují o odchodu," poznamenal Fridrich. "Podle některých dosavadních jednání se ale zdá, že neodejdou všichni."

Specifická situace je kolem Arvydase Eitutavičiuse. Litevský rozehrávač se v poslední době prezentuje kvalitními výkony. V Kolíně a Chomutově patřil mezi tahouny týmu, přesto má jeho odchod reálné parametry.

Vedení Orlů chce případné ztráty nahradit, proto potřebuje od hráčů vědět rozhodnutí do konce ledna. "Přestupní termín končí 28. února. Pokud dojde ke změnám, budeme mít měsíc na získání nových posil," uvedl Fridrich.

Na trhu je v současné době řada volných basketbalistů. Aktuálními seznamy se však zatím trenér Zbyněk Choleva neprobírá a čeká na rozhodnutí svých svěřenců. "Navíc je otázkou, zda bychom vybírali pouze posily pro rozehranou sezonu, nebo typy s výhledem na příští ročník," přemítá trenér Orlů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž