Basketbalisty Prostějova zaskočil nováček z Opavy.

Basketbalisty Prostějova zaskočil nováček z Opavy. | foto: Libor Teichmann, MF DNES

Basketbaloví Orli přišli o neporazitelnost

  • 1
První porážku v lize vezou basketbalisté Prostějova z Opavy. Nováček soutěže dokázal Orly porazit 83:68 a ukončil sérii prostějovské neporazitelnosti, která trvala čtyři zápasy. "Domácí byli opravdu lepší. Naši hráči se trápili. Chyběla nám šťáva," uznal prostějovský trenér Ivica Mavrenski.

Opava vyrazila za cenným úspěchem už v první čtvrtině, kterou vyhrála 22:12. Prostějov vedl v utkání naposledy v 5. minutě, pak už pouze marně dotahoval vedení soupeře.

"Na Opavu jsme zkrátka nestačili. Výkon hráčů byl poznamenaný únavou z náročného programu. Během třinácti dnů jsme odehráli pátý zápas, což je hodně. Zvlášť, když nás stále trápí poměrně velká marodka," řekl Mavrenski.

Proti Orlům podali výborné výkony bývalí hráči Prostějova. Kapitán Opavy Czudek podpořil své spoluhráče sedmi asistencemi, nejlepšími střelci vítězů byli Šoška a Pumprla, kteří dali dohromady 44 bodů.

"Jednoznačně nejlepším hráčem zápasu byl Pumprla, který nám dal 26 bodů. Měl vysokou úspěšnost střelby a také v obraně odehrál výborný zápas," všiml si vedoucí Prostějova Michal Pekárek. Z prostějovských hráčů snesl přísné měřítko pouze Shaun Pruitt, který si připsal další double-double.

První bodová ztráta je nepříjemná také vzhledem k dalšímu ligovému losu. Do Prostějova se ve středu chystá úřadující šampion z Nymburka. "I proto musíme na porážku rychle zapomenout a soustředit se na další zápas. Musíme se z téhle ztráty rychle otřepat," uvědomuje si trenér Mavrenski.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž