JE TO TAM. Pardubický Marcus Arnold získal proti Kolínu celkem 13 bodů.

JE TO TAM. Pardubický Marcus Arnold získal proti Kolínu celkem 13 bodů. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Basketbalové Pardubice ztrácejí svoji hvězdu: Arnold míří do Turecka

  • 0
Pardubičtí basketbalisté se budou muset obejít bez své největší hvězdy. Tým Beksy totiž po třech sezonách opouští 208 centimetrů vysoký pivot Marcus Arnold, který východočeský celek táhl svými výkony celou sezonu. Míří do Turecka, jeho novým zaměstnavatelem bude klub Aliaga Petkim.

"Věděli jsme, že bude o Marcuse velký zájem, i díky jeho výborným výkonům v EuroChallenge Cupu," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Martin Marek, který ještě loni na podzim před nuceným ukončením kariéry dělal Arnoldovi kapitána.

Sympatický Američan a oblíbenec místních fanoušků pomohl pardubickému týmu téměř patnácti body a 8,4 doskoky na utkání při premiérové účasti v prestižní evropské soutěži proniknout mezi nejlepších 16 klubů.

Ani v Mattoni NBL Arnold nijak nezaostával, v bodech na utkání byl v celé lize devátý (15,05), v koeficientu užitečnosti (validitě) dokonce čtvrtý (19,68) a v doskocích pátý (7,95). Upozornil tak na sebe za hranicemi republiky a následně "chytil laso", které se k němu sneslo po vypršení stávající smlouvy.

V jeho rozhodování navíc mohl sehrát svou roli i fakt, že se Bekse v uplynulém ročníku nepodařilo probojovat ani do semifinále nejvyšší české soutěže, když vypadla už o kolo dříve v pětizápasové bitvě s Kolínem.

"S ohledem na naše finanční možnosti jsme se na dalším prodloužení kontraktu nedohodli," vysvětlil Marek. "Marcusovi děkujeme za všechno, co pro pardubický basketbal udělal, a přejeme mu mnoho úspěchů v jeho dalším angažmá," doplnil. Klub hodlá o dalších změnách v kádru informovat v průběhu června.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž