Manželské basketbalové duo Candace Parkerová a Shelden Williams

Manželské basketbalové duo Candace Parkerová a Shelden Williams | foto: Los Angeles Sparks

Basketbalové manželství z NBA smutní. V jedné hale se rozplynuly dva sny

Ještě před týdnem věřili ve dvojnásobný úspěch. Dnes už je jisté, že oba jejich sny zůstanou nenaplněny. Shelden Williams s Bostonem Celtics triumf v NBA nezískal. A jeho žena Candace Parkerková z Los Angeles Sparks sezonu WNBA vinou zranění ani nedohraje.

Je paradoxem, že oba příběhy skončily na stejném místě. V losangelské hale Staples Center. Tam, kde má Parkerová svůj sportovní domov a kde sídlí Williamsův největší nepřítel - klub Los Angeles Lakers.

Začněme jeho příběhem. Tím známějším.

Boston Celtics vedli nad tradičním rivalem už 3:2 na zápasy. Pak se ale finále NBA stěhovalo do Kalifornie. A tam došlo na velký obrat. Domácí otočili skóre duelu číslo sedm a umožnili bouřlivé oslavy fanouškům Lakers.

Double z NBA se ale losangelským týmům vzdálilo už pár hodin předtím.

Důvod? Může za to její příběh.

Candace Parkerová je totiž největší osobností Sparks. Nejlepší střelkyně (20,6 bodu) i doskakovačka (10,1 míče) v této sezoně.

Duel Los Angeles Sparks proti Minesotě Lynx z 13. června pro Parkerovou ale skončil předčasně.

A právě ve čtvrtek - v den posledního finále NBA - oznámili Sparks, že Parkerová už do letošního ročníku WNBA nenaskočí. Může za to vykloubené rameno. Možná tím shořela i její naděje na světové zlato, o které se bude bojovat v Česku.

"Ztratit Candace je obrovská nepříjemnost pro nás i pro celou ligu," smutní generální manažerka klubu Penny Tolerová. "V týmu ale máme talentované hráčky a naším cílem je vyhrávat. Jako vždy."

Klub má dál k dispozici trio matadorek Tina Thomsonová, Ticha Penicheirová a DeLisha Milton-Jonesová. Ztrátou Parkerové se ale ambice Los Angeles na titul proměnily v prach.

Zachránit je může snad jenom senzační návrat bezmála osmatřicetileté veteránky Lisy Leslieové. Jenomže bývalá hvězda v dubnu porodila synka a o comebacku se v Americe ani nežertuje. Reálný však je. Vždyť Parkerová loni naskočila dokonce po květnovém porodu...


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž