Utkání hvězd v NBL: momentka z duelu českého výběru a výběru zahraničních hráčů

Utkání hvězd v NBL: momentka z duelu českého výběru a výběru zahraničních hráčů | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Basketbalové fandy láká souboj Čech s Moravou. Dočkají se ho v utkání hvězd

  • 4
Ještě letos se duel největších hvězd Národní basketbalové ligy odehrával ve formátu Češi versus cizinci. Fanoušky ale láká jiná podoba. Čechy proti Moravě. A tak si v hlasování dvoutřetinovou většinou vybrali návrat k originálnímu modelu Západ - Východ.

(Staro)nová podoba týmů je tou největší změnou, kterou All-Star Game v české nejvyšší soutěži prošlo. V březnu 2011 se totiž oblíbenci diváků setkají ve stejné hale jako o dvanáct měsíců dříve. V pardubické ČEZ Aréně.

Důvodů zopakovat si dostaveníčko právě na východě Čech se najde nejméně 6360. Právě tolik diváků přilákala akce do Pardubic. A organizátoři by tento suverénní rekord chtěli zlomit.

Rozdělení týmů na Východ a Západ s sebou přinese atraktivní klání Čech proti Moravě. K té se pro potřeby basketbalového duelu vracejí také Svitavy, momentálně spadající do Pardubického kraje.

Pozvánka na All-Star Game 2011 v Pardubicích

Pozvánka na All-Star Game 2011 v Pardubicích

Základní pětku a trenéra "moravského" výběru tak mohou fanoušci volit z týmů Prostějova, Nového Jičína, Ostravy, Opavy, Brna a Svitav.

Na "české" straně mohou své hlasy posílat hráčům a koučům z Nymburka, Pardubic, Děčína, Kolína, USK Praha a Plzně.

Hlasování o Utkání hvězd nbl 2011

Stejně jako v posledních dvou ročnících se o předzápas postarají družstva Východu a Západu, která vytvoří čeští mladíci do 23 let. Hráče však v tomto případě budou vybírat nominovaní trenéři.

K obvyklým kláním o nejlepšího trojkaře a nejefektněji smečujícího basketbalistu přibude i "skills challenge" - dovednostní soutěž. Klání pro nejšikovnějšího z rozehrávačů převzalo Česko z NBA.

"Pevně věříme, že tato novinka se ujme i v našich vodách a ještě zvýší atraktivitu celého odpoledne," říká tiskový mluvčí pardubického klubu i samotného utkání hvězd René Peška. Sestavy pro všechny tři doplňkové duely mohou rovněž vybírat diváci.

Utkání hvězd v NBL. Vítězná smeč Coreyho Muirheada ve třech obrazech

Utkání hvězd v NBL. Vítězná smeč Coreyho Muirheada ve třech obrazech

Termín posledního dne hlasování zatím nebyl oznámen. "Je to proto, že ještě není s definitivní platností potvrzen termín konání All-Star Game," vysvětluje Peška.

"V sobotu 26. března, stejně jako několik dní předtím i poté, je ČEZ Aréna vyblokovaná pro play-off extraligy ledního hokeje. Již několik týdnů probíhají intenzivní jednání a my věříme, že termín All-Star Game bude potvrzen co nejdříve. Poté také oznámíme datum ukončení hlasování," dodává.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž