Pavel Miloš v dresu Pardubic

Pavel Miloš v dresu Pardubic | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Basketbalisty Svitav posílí nejlepší trojkař české ligy Miloš

  • 5
Basketbalové Svitavy hlásí posilu zvučného jména. Do východočeského týmu, který mocně zbrojí na svoji druhou sezonu mezi elitou, míří Pavel Miloš. Nejlepší trojkař historie české ligy tak po odchodu z Pardubic vyzkouší v rámci české ligy páté angažmá.

Dvaatřicetiletý křídelní hráč, který se na ligovou scénu letos v lednu vrátil i přesto, že mu loni v létě lékaři diagnostikovali onemocnění roztroušenou sklerózou, ve Svitavách podepsal dvouletou smlouvu.

V novém působišti by měl dva metry vysoký vyhlášený kanonýr dostávat víc prostoru než v Pardubicích, kde v letošní sezoně po návratu na palubovky od ledna nastoupil v 17 zápasech. V nich průměrně odehrál osm minut a vstřelil 4,5 bodu.

Pro Miloše je angažmá ve Svitavách už pátou ligovou štací. Začínal v pražské Spartě, pak se někdejší reprezentant objevil v Prostějově, Děčíně a nakonec v Pardubicích, s nimiž získal ligový bronz. V jejich dresu v závěrečném zápase letošní sezony také pokořil hranici 7 000 bodů v české lize, což ho řadí na čtvrtou pozici za Josefa Jelínka, Jana Svobodu a Marka Stuchlého.

Svitavy mají před další sezonou velké plány, tým by poprvé rád zkusil atakovat příčky zajišťující účast v play-off. Vedení klubu, jehož patronem se stala akrobatická lyžařka Nikola Sudová, už v předstihu prodloužilo smlouvy s klíčovými hráči Borisem Menem, Ladislavem Horákem a Kentem Ravone Georgem.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž