Basketbalistky Varů jdou na Spartu

Karlovy Vary - Tak je to tady po roce znovu. Play-off Ženské basketbalové ligy a v něm Lokomotiva Karlovy Vary. V sérii hrané na dvě vítězství má za soupeře Spartu - vyřazenému skončí sezona, lepšího čekají medailové boje. "Díky tradici i loňské čtvrté příčce musí být favoritem Sparta. Ale to není náš alibismus, chceme v souboji s ní uspět," prohlašuje před startem série karlovarský kouč Jiří Bárta.

"Na Spartu máme a věříme si. Jít do zápasu a nevěřit si znamená udělat první chybu už před utkáním," tvrdí odhodlaně pivotka Lenka Větrovcová.

Rozehrávačka Sparty Darina Mišurová, klíčová hráčka pražského celku, se role favorita nezříká. Sparta musí, zatímco soupeř? "Nemá co ztratit, může jen překvapit," vidí Mišurová rozdíly v rolích soupeřů.

"Pokud na Spartu sehrajeme kvalitní obranu, můžeme uspět," myslí si Ganna Zarytská, karlovarská křídelní hráčka. "Musíme ubránit Mišurovou, umí vystřelit z každé pozice," zmiňuje Zarytská klíčový úkol Karlových Varů.

Úvodní zápas play-off startuje dnes v 18 hodin v hale Lokomotivy. Druhý duel se bude hrát v pátek 24. března v 18 hodin v hale Sparty, případný třetí a rozhodující znovu v Praze v sobotu 25. března od 14 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž