Petra Záplatová (vlevo)  z Trutnova proniká do popradského koše kolem Lucie

Petra Záplatová (vlevo) z Trutnova proniká do popradského koše kolem Lucie Stanekové. | foto: Vilém Fischl

Basketbalistky Trutnova vyrazily do Rumunska potvrdit výhru ve skupině

  • 0
Nepromarnit ani při zvyšující se únavě a k tomu nyní také dlouhé cestě k zápasu dobře rozjetý boj o první místo ve skupině. S tím v pondělí ráno vyrážejí basketbalistky Kary Trutnov do rumunského Satu Mare.

Ve středu vpodvečer je tam čeká poslední vystoupení v základní skupině Středoevropské ligy, a přestože Trutnov již má postup do finálového turnaje o celkové vítězství v soutěži dávno jistý, bere tento zápas za velmi důležitý.

První místo ve skupině je totiž lákadlem, komu se to podaří, vyhne se v semifinále dalšímu rumunskému družstvu Aradu, obhájci loňského prvenství. "Soupeř z druhého místa bude mnohem přijatelnější. Ať už to bude německý Wasserburg, či VŠ Praha," předpokládá manažer trutnovského klubu Jan Braun.

Kaře se v posledních týdnech nebývale daří, vyhrává nejen ve Středoevropské lize, ale také v domácí nejvyšší soutěži. I přesto, že už od počátku listopadu tým táhne náročný program, kdy téměř bez výjimky hraje dva zápasy v týdnu. Nyní se k tomu přidává i cesta do 850 kilometrů vzdáleného Satu Mare.

"Je to náročné, už se těšíme na závěr roku, kdy zápasové tempo poleví, navíc po návratu z Rumunska už hrajeme pouze doma," uvedl manažer.

V ideálním případě by Kara v Rumunsku ráda navázala na svoji sérii výher, která čítá už šest zápasů. Ale i prohra do pětadvaceti bodů by splnila cíl, vzhledem k vítězství 85:60 na domácí palubovce v prvním vzájemném zápase by Karu nechalo na prvním místě tabulky základní skupiny.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž