TY SEJEN TAK NEPOTKAJÍ. Kateřina Nováková (vpravo) z Trutnova obchází Ashley Lindseyovou z Popradu.

TY SEJEN TAK NEPOTKAJÍ. Kateřina Nováková (vpravo) z Trutnova obchází Ashley Lindseyovou z Popradu. | foto: Vilém Fischl

Basketbalistky Trutnova si ve Středoevropské lize jdou pro postup

  • 0
Vloni touto dobou Kara na poslední chvíli ještě honila postup do závěrečné finálové čtveřice týmů ve Středoevropské lize před rivala z Hradce Králové. Letos se basketbalistky Trutnova ocitají v naprosto rozdílné situaci.

Doposud ve třech zápasech s přehledem kralovaly na své i soupeřově palubovce a ve středečním domácím čtvrtém zápase letošního ročníku proti Popradu už mohou dvě kola před koncem základní skupiny A slavit postup mezi elitu soutěže.

"Je to pro nás důležité utkání. Vyvineme maximální snahu, abychom si postup vydobyli hned v tomto zápase," zdůraznil trenér Kary Trutnov Martin Petrovický na klubovém webu. Jeho svěřenky prý v žádném případě nechtějí připustit jakékoliv drama v dobře rozehrané soutěži.

Kara letos zvládá bitvy na všech frontách. Daří se jí v domácí lize, zahraje si finálový turnaj Českého poháru a teď může dosáhnout dalšího úspěchu. "Naše výkony se drží nadstandardu," těší se kouč Trutnovanek.

Kara ovládla už první zápas v Popradu, kde zvítězila 76:66 a přemohla i sílu jedné z Američanek pod košem. Teď ovšem půjde o něco jiného. "Náš soupeř za tu dobu prošel určitou obměnou týmu, když kvůli těhotenství odešla americká pivotka Ashley Lindseyová," uvědomuje si Petrovický zprávy o novém soupeři.

Jenže odchod zkušené podkošové hráčky byl pro Trutnov jen výstrahou, že se soupeř posílí o další dvě zámořské hráčky.

"Na rozehrávce se představí Krystal Ellisová a pod košem Tonya Youngová," zjistil si kouč. Youngová v novém působišti ihned zazářila třiceti body ve slovenské lize.

Nic to však nemění na tom, že domácí hráčky jsou favoritkami. Cestu za vítězstvím jim může zhatit jen únava z náročného předešlého programu.

"Věřím, že nás to neovlivní, protože ligový zápas s VŠE nebyl tak obtížný, jako když jsme hráli s Friscem a posléze se únava promítla i do první čtvrtiny pohárového duelu s Karlovými Vary," uzavřel Martin Petrovický.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž