Hradec Králové - USK Praha, Hanksová (vlevo) a Burseová

Hradec Králové - USK Praha, Hanksová (vlevo) a Burseová - Královéhradecká basketbalistka Hanksová se snaží v utkání 7. kola první ligy zakončit přes obranu americké hráčky ve službách USK Burseové. | foto: Jan Strouhal, MF DNES

Basketbalistky Hradce čeká ostrý start

Hradec Králové - Přesně dva měsíce basketbalistky Sokola Hradec Králové v domácí nejvyšší soutěži neprohrály. Navíc těsně před vánočními svátky porazily regionálního rivala z Trutnova. Jenomže hned na začátku roku 2008 před sebou mají náročné zápasy, které jim podle papírových předpokladů mohou úspěšnou sérii přerušit.

Dnes od 18 hodin hrají na vlastní palubovce první - hostí v něm USK Praha, v posledních sezonách druhé nejúspěšnější družstvo domácí ligy a účastníka Euroligy.

A aby toho na začátek roku nebylo málo, hned v sobotu do Hradce přijede šampion posledních let Gambrinus Brno a o týden později další brněnský tým Valosun. Jediná dvě družstva, která Hradec v této sezoně zatím porazila. K tomu je ještě třeba připočítat středeční utkání Středoevropské ligy v Košicích.

"Máme to náročné, ale jsem rád, že hned po Vánocích máme před sebou zápasy, ve kterých můžeme jen získat," uvedl k dnešnímu a sobotnímu duelu trenér Hradce Miroslav Volejník.

Jeho družstvo se sice svými výsledky v tabulce zatím zařadilo společně s Valosunem právě za Gambrinus a USK, ale trenér si nedělá přehnané naděje na úspěch.

"Jde o zkušená družstva s kvalitními kádry, ve kterých jsou hráčky se zkušenostmi z evropských soutěží. Chceme oba zápasy odehrát se ctí," poznamenal. "Mnohem důležitější pro nás jsou utkání s týmy, které jsou v tabulce kolem nás, což platí hlavně o Valosunu."

Krátkou vánoční přestávku Hradec využil k tréninku, kouče těší, že se jeho týmu zatím vyhýbají zranění. "Proti USK ale nebude hrát Věchtová, která má angínu," uvedl trenér.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž