Basketbalisté se vzepřeli Garbovi

  • 23
Kroměříž - Co přesně se v těchto dnech děje v basketbalové Kroměříží, to ví pouze úzká skupina lidí. Fakt je, že poslední celek Mattoni NBL sepsal petici namířenou proti hlavnímu trenérovi Štefanu Garbovi. Cílem revolty má být odvolání Garby z funkce. Petici nepodepsali pouze dva hráči - křídlo Jelínek a chorvatský pivot Vuksanič. "Cítím se poškozen, nehraje se proti mně fér," prohlásil bez dalšího komentáře Štefan Garba, který tým převzal v létě s pověstí úspěšného trenéra Mlékárny Kunín.

Vedení klubu včera vyhlásilo na téma „petiční protest“ přísné embargo. "Situace je v řešení," říká Josef Merc, manažer oddílu. "Potíže nezastíráme, jde ale o  vnitřní záležitost oddílu, kterou nechceme pitvat přes noviny. Všechno, co se od středy  objeví ve sdělovacích prostředcích, považujeme za spekulaci."

Co konkrétně je v „řešení“,  nikdo ani nenaznačil. "Za situaci mohou dílem basketbalisté i trenér Garba. Musíme to urovnat, respektive vysvětlit," mlží Josef Merc, který je údajně sám informován  jen z větší poloviny. "Úplnou pravdu neznám. Snad osmdesát procent. Podle mého soukromého názoru to přesně neví hráči ani trenér. Opakuji  znovu, musíme všechny požadavky vyřešit nejdříve u nás v oddílu."

Konkrétní termín pro  uzavření nevšední záležitosti zatím neexistuje. "Klíčová část sezony pro nás začne až 4. února. Do té doby musíme mít jasno. Do té doby se  všechny zbývající zápasy, když to řeknu vulgárně, vypustí,“ překvapil manažer Merc. Kroměřížští chtějí v rozhodující části sezony překvapit Ostravu, Pardubice, Ústí nad Labem a  USK Praha.

Všechny tyto celky byly podle Merce zařazeny do kategorie přijatelných protivníků. "Jsou to hratelní soupeři," poznamenal manažer. Podle dostupných informací mužstvo už minulý víkend vedl Garbův asistent Jiří Král. Manažer  Merc to ovšem odmítl.

Co se musí v týmu změnit? "Musíme zapracovat na fyzičce, upravit některé herní signály a přidat na bojovnosti. Otázkou je, pod kterým vedením. Garba nemá místo jisté," sdělil jeden ze spolupracovníků oddílu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž