Děčínský trenér Pavel Budínský

Děčínský trenér Pavel Budínský | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Mistrovský Nymburk naložil Děčínu. Obrovský rychlík, uznal Budínský

  • 0
Třetí místo v ohrožení! Basketbalisté Děčína zažívají nezvyklou vleklou krizi, v NBL podlehli popáté z posledních šesti zápasů. Mistrovský Nymburk Válečníky v sobotu složil 111:75. Armex tak má tři kola před koncem nadstavbové skupiny A1 jen bodový náskok před USK Praha.

„Nymburk předvedl obrovský rychlík. Fyzično, důraz, kreativitu zahraničních hráčů plus chytrost a zkušenosti českých. Už po prvním poločase bylo jasné, že nevyhrajeme,“ smekl děčínský kouč Pavel Budínský.

Mistr za poločas nasázel vicemistrům 63 bodů. „Po poločasové přestávce jsme se trochu zmobilizovali, protože jsme nechtěli dopadnout jako v našem prvním vzájemném utkání. Jsem rád, že duel jsme dohráli opticky tak, jak jsme ho dohráli. Pro diváky hezký zápas, padlo hodně bodů a byly k vidění pěkné akce, a to i z naší strany,“ tvrdil na klubovém webu Budínský.

Děčín nevedl v utkání ani vteřinu, Nymburk byl lepší ve všech činnostech. Vyprodukoval více střel, z 16 útočných doskoků zaznamenal 24 bodů a měl jen 14 ztracených míčů proti 26 Děčína.

Ani Válečníci z pohledu statistik neodehráli úplně špatný zápas, měli 22 asistencí, doskočili 11 míčů v útoku, ale na Nymburk to nestačilo. „Po dlouhé době se nám povedl první poločas. Hráli jsme rychle a pomohli jsme si střelbou z dálky. V poločase byl rozdíl značný, ale ve druhém jsme ztratili tempo,“ hodnotil jeden z šesti dvouciferných střelců Nymburka Vojtěch Hruban.

Hvězdou zápasu byl Sant-Roos, který dal sice jen 7 bodů, ale nasbíral 9 asistencí, 7 doskoků, získal čtyři míče a čtyři fauly. „Nechali jsme si strašným způsobem utéct začátek. Sice za stavu 20:17 to vypadalo nadějně, ale pak jsme mohli vidět, jak to vypadá, když se běhá do rychlých protiútoků. Dostávali jsme lehké koše, což by se nemělo stávat. Pak už se to vezlo, od poločasu to bylo rozhodnuté utkání,“ viděl děčínský křídelník Tomáš Pomikálek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž