Basketbal - ilustrační foto

Basketbal - ilustrační foto | foto: AP

Basketbalisté Crvené Zvezdy uctili ubodaného fanouška a vyhráli

  • 0
V ponuré atmosféře vybojovali basketbalisté Crvené Zvezdy Bělehrad vítězství ve čtvrtečním utkání Euroligy s Neptunasem Klajpeda 79:62, kterým zvýšili své šance na účast v osmifinále. Srbský klub i jeho fanoušci uctili památku pětadvacetiletého Marka Ivkoviče, který byl před týdnem ubodán v Istanbulu při potyčkách s příznivci Galatasaraye Istanbul.

Zápasu s Klajpedou předcházela minuta ticha v poloprázdné hale Kombank, která bývá obvykle zaplněná do posledního místa a bouřlivě povzbuzuje domácí tým. Tentokrát diváci skandovali především Ivkovičovo jméno.

„Po té tragédii nebylo snadné se na zápas připravit,“ připustil kouč bělehradského týmu Dejan Radonjič, jehož svěřenci si vylepšili bilanci na 4:3.

Jan Veselý pomohl deseti body a sedmi doskoky k vítězství Fenerbahce Istanbul nad Zhořelcem 89:74. Turecký klub má na kontě pět výher ze sedmi zápasů a postup do další části soutěže mu může zajistit v předstihu případné vítězství Panathinaikosu Atény v pátečním duelu skupiny C s Bayernem Mnichov.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž