Jan Veselý (vlevo) z Washingtonu se snaží ubránit LeBrona Jamese, hvězdu Miami.

Jan Veselý (vlevo) z Washingtonu se snaží ubránit LeBrona Jamese, hvězdu Miami. | foto: Profimedia.cz

Veselý se při výhře nad vítězem NBA blýskl doskoky, ale zaostal bodově

  • 18
Pouhé čtyři body dokázal částečně vynahradit jedenácti doskoky. Tak se český basketbalista Jan Veselý podílel k výhře Washingtonu Wizards nad úřadujícím šampionem NBA Miami Heat 101:94 v předposledním přípravném utkání před startem nové sezony.

Jediný Čech v zámořské profilize byl nejlépe doskakujícím hráčem zápasu. Na hřišti strávil celkem 23 minut, během kterých si připsal také pět osobních chyb. Stejně jako v předchozím zápase s Milwaukee Bucks jej ze základní pětky vystrnadil Trevor Booker.

Wizards po exhibičním začátku floridského celku v poločase prohrávali o 14 bodů, ale ve druhé půli předvedli výrazně lepší výkon a soka přinutili k sérii ztrát.

Nejlepšími střelcem vítězů byl Martell Webster, který se znovu ukázal jako výrazná posila do ofenzivy. Jeho 23 bodům se v dresu Miami vyrovnal Dwyane Wade.

Druhým nejlepším střelcem vítězného celku byl Chris Singleton se 17 body, na 11 bodech se sešli rozehrávači A. J. Price a Jannero Pargo.

Na straně Miami sekundoval Wadeovi Chris Bosh, nastřílel 18 bodů. Zkušený Ray Allen nastoupil z lavičky a zaznamenal 13 bodů, když proměnil oba trojkové pokusy.

"Ve třetí čtvrtině jsme měli až moc ztrát, to jim umožnilo vrátit se do hry. Každý zápas je pro nás poučením, i když jde jen o přípravu," uvedla hlavní hvězda Miami LeBron James, který zaznamenal 13 bodů a šest asistencí, avšak poslední čtvrtinu zápasu už strávil na lavičce.

Miami v duelu poprvé připravilo uzdravené Udonise Haslema a Maria Chalmerse, z předchozích šesti utkání oba vyřadilo zranění stehna.

Generálku před startem NBA absolvuje Washington v pátek proti San Antoniu Spurs, svou druhou sezonu v soutěži zahájí Veselý v úterý 30. října utkáním v Clevelandu proti tamním Cavaliers.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž