Andrea Andělová z Karlových Varů (vlevo), ilustrační foto

Andrea Andělová z Karlových Varů (vlevo), ilustrační foto | foto: ČTK

Proti USK stovku Vary ubránily. Teď chtějí dát padesát bodů

  • 7
Karlovy Vary nekomplikovaly cestu pražskému USK do semifinále loni a letos tomu bude nejspíš obdobně. Úřadující mistryně vyškolily v úvodním zápase play-off tým z lázeňského města 99:42.

„Chtěli jsme si zahrát basket a cílem bylo nedostat 100 a nastřílet alespoň 50 bodů. První úkol jsme splnili, ale bohužel jsme 50 bodů nedali. Takže to je na příští utkání doma,“ řekl po utkání karlovarský asistent Karel Drahokoupil pro server basketbalové federace.

Jeho tým se v první čtvrtině držel, ještě v sedmé minutě byl stav vyrovnaný a po deseti minutách měl favorit k dobru pouhých šest bodů. Ve druhé čtvrtině ale začaly Pražanky svým soupeřkám ve skóre už citelněji odskakovat. Podle trenérky Pražanek Natalie Hejkové bylo na jejím týmu vidět, jak je po euroligovém čtvrtfinále velmi unavený.

„Start utkání nebyl příliš povedený, ale od druhé čtvrtiny se náš výkon začal zvedat a stačilo to na šedesátibodové vítězství. Nakonec se podařil pěkný výsledek,“ uzavřela Hejková.

Hlavní hvězdou zápasu byla v dresu USK Praha americká reprezentantka Candice Dupreeová s 23 body a osmi doskoky. Na straně Západočešek se více prosazovala jen pivotka Julia Reisingerová, autorka 14 bodů a sedmi doskoků.

Druhý zápas série se hraje už ve středu od 17.30 hodin a tentokrát to bude v Karlových Varech.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž