Ústí - Děčín, ilustrační foto

Ústí - Děčín, ilustrační foto | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Basketbalové derby zaplní ústeckou Slunetu, Děčín vypravuje tři autobusy

  • 0
Velké předvánoční derby je tu! Basketbalisté Ústí se v pondělí utkají s největším rivalem Děčínem, aktuálním lídrem NBL. Očekává se, že Sportcentrum Sluneta bude praskat ve švech.

„V minulých dvou sezonách jsme dokázali Děčín vždy alespoň jednou porazit a pokaždé na domácí palubovce, tak proč by to zrovna nemohlo být takhle před Vánocemi? Síla soupeře je velká, ale pokud budeme hrát týmově a dobře pohybovat balonem v útoku, můžeme porazit i favorita,“ je přesvědčený hrající ústecký sportovní manažer Vladimír Hejl.

Děčín pro velký zájem fanoušků vypravuje do Ústí tři autobusy!

„Derby, rivalita, prestiž, adrenalin. A pak Vánoce, klid, pohoda, dárky, rodina. To vše se dá zažít v tomto týdnu. Je jasné, že soupeř bude mít všechny smysly nastavené tak, aby nám vrátil porážku z naší haly,“ počítá s urputnou bitvou děčínský kouč Pavel Budínský. „Stejně jako většina týmů, které proti nám hrají, tak i Ústí bude v roli, že může překvapit, takže bude hrát uvolněně a bez zábran. S tím ale žijeme už dlouhou dobu a myslím, že už to ignorujeme. Proto se chceme víc než na spekulace soustředit na náš výkon, náš tým a naši hru, se kterou bychom chtěli dosáhnout na další výhru.“

Křídelník Válečníků Luboš Stria velí: „Ústí je doma silným soupeřem a v našem zápase to bude platit dvojnásob. Musíme zahrát podle našich not, ať máme pohodové Vánoce!“ Zápas začíná v 18 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž