Malik Morgan (vpravo) z Olomoucka útočí přes Gena Crandalla ze Svitav.

Malik Morgan (vpravo) z Olomoucka útočí přes Gena Crandalla ze Svitav. | foto: Radek Váňa / BK Olomoucko

Další rána pro Olomoucko: také Morganovi skončila sezona

  • 1
„Co je to za sezonu?“ kroutil nevěřícně hlavou po posledním ligovém utkání trenér basketbalistů BK Olomoucko Predrag Benáček. Jeho tým sice na palubovce USK Praha vyhrál 91:86 a oplatil soupeři trpké vyřazení ve čtvrtfinále Českého poháru, přišel ale o Malika Morgana. Hráč, který se dostal v posledních týdnech do velké formy, po nezaviněném pádu při průniku pod koš v sezoně dohrál. S kolenem musí na operaci.

Nejdříve utekl Javone Douglas, teď se zranil Malik. V obou případech šlo o klíčové hráče. Do konce sezony je daleko, netroufnu si odhadnout, co ještě přijde. Někdo nás zřejmě hodně zkouší,“ ulevil si Benáček. Dvě minuty před koncem poločasu se Morgan po přihrávce Kouřila chystal proměnit snadný koš, místo toho se ale skácel k zemi a vstal až po dlouhých čtyřech minutách s pomocí asistenta Michala Krčmáře a dalších členů realizačního týmu.

„Levé koleno nevydrželo. Prasklo v něm. Poškozená je i čéška. Verdikt je jasný. Našeho hráče čeká operace a v sezoně se už na palubovce neobjeví,“ potvrdil nepříjemnou ztrátu sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek.

Hanáci byli především ve třetí čtvrtině utkání s vysokoškoláky hodně rozhození. Ztratili patnáctibodové vedení a deset minut před koncem dokonce prohrávali. V kritické situaci ovšem dokázali zabrat i za spoluhráče a získali čtrnácté vítězství v sezoně. „Po zranění Malika na všechny padla deka. Naštěstí jsme to nakonec zvládli,“ řekl kapitán Olomoucka Lukáš Palyza.

Velké nasazení a soudržnost oslabené sestavy slavily úspěch a Benáček právě z tohoto důvodu neztrácí naději, že tým může v lize stále hrát důležitou roli. „Kluci si pomáhají s obranou, bojují. Několikrát už jsme dostali pořádnou ránu a zase vstali. Věřím, že se ani teď nezlomí.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž