Jeff Hornacek

Jeff Hornacek | foto: AP

Phil Jackson našel trenéra pro Knicks. Šanci dostane Hornacek

  • 17
Slavní, ale trápící se New York Knicks prý našli nového trenéra pro novou sezonu basketbalové NBA. Prezident klubu Phil Jackson z kandidátů zvolil Jeffa Hornaceka, který má na kontě 14 let v soutěži jako hráč a necelé tři sezony coby hlavní trenér Phoenixu Suns.

Třiapadesátiletý kouč s českými kořeny tak nahradí Kurta Rambise, jenž byl po únorovém odchodu Dereka Fishera formálně uváděn jako trenér dočasný.

Hornacek zároveň porazil další vyhlášené uchazeče o horké křeslo: nedávného clevelandského kouče Davida Blatta anebo Franka Vogela, čerstvě odejitého od celku Indiany.

Jako první o Hornacekově příchodu informoval novinář Howard Beck, dojednání smlouvy se však očekává v řádu hodin.

19.května 2016 v 01:52, příspěvek archivován: 19.května 2016 v 08:13

On Hornacek-Knicks: It's "as close as humanly possible," per source, tho not official. Deal is expected soon, barring any unforeseen snags.

O Hornaceka, jenž patřil k osobnostem Utahu Jazz v éře trenéra Jerryho Sloana a hvězdného dua Karla Malonea a Johna Stocktona, byl po celé NBA velký zájem.

Jeho služby zvažovaly kluby Houston Rockets, Sacramento Kings, Indiana Pacers. Golden State Warriors mu nabízeli asistentské místo, jež uvolnil Luke Walton odchodem do LA Lakers.

Jediná trenérská Hornacekova štace - ve Phoenixu - skončila po dvou a půl letech únorovým vyhazovem a bez účasti v play-off NBA.

Velmi pozitivní dojem zanechala premiérová sezona, ve které podceňovaným Suns utekly vyřazovací boje jenom těsně. V dalších dvou ročnících klub nabral sestupnou křivku výkonnosti.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž