James Harden v dresu Philadelphia 76ers

James Harden v dresu Philadelphia 76ers | foto: Vincent Carchietta-USA TODAY Sports, Reuters

Hardenovo trápení u konce? V NBA by měl zamířit z Philadelphie do LA Clippers

  • 4
Basketbalista James Harden by se měl v NBA stěhovat z Philadelphie do Los Angeles Clippers. Podle serveru ESPN ho Sixers vymění za Nicolase Batuma, Marcuse Morrise, Roberta Covingtona a Kenyona Martina. Opačným směrem by ještě měli zamířit P. J. Tucker a Filip Petrušev.

Čtyřiatřicetiletý Harden je ve Philadelphii už delší dobu nespokojený a kvůli sporům s generálním manažerem Darylem Moreym vynechal první tři zápasy nového ročníku. Nejlepší nahrávač minulé sezony přesto v létě využil opce k prodloužení smlouvy, která mu zaručuje 35,6 milionu dolarů.

Trucující Harden se po deseti dnech připojil k basketbalistům Philadelphie

Trojnásobný nejlepší střelec NBA a nejužitečnější hráč ze sezony 2017/18 však současně prohlásil, že chce odejít do týmu Clippers. Nyní se dočkal a jde už o jeho třetí vytrucovaný odchod z klubu. V minulosti se ve zlém rozešel s Houstonem a Brooklynem.

Vztah NBA s Čínou: přes víno k armádě. Dojde na Hardenovo potupné sbohem?

Harden má za sebou 13 sezon v NBA, do které vstoupil v dresu Oklahomy. S americkou reprezentací desetinásobný účastník Utkání hvězd získal zlato na olympijských hrách v Londýně 2012 a mistrovství světa ve Španělsku v roce 2014.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž