Pavel Slezák (vlevo) ze Svitav a Roko Rogič z Nymburka se přetlačují

Pavel Slezák (vlevo) ze Svitav a Roko Rogič z Nymburka se přetlačují | foto: ERA Basketball Nymburk / David Šváb

Svitavští basketbalisté se postaví Hradci, pardubičtí Ústí

  • 0
Krčí se na posledním místě tabulky nejvyšší soutěže basketbalistů s bilancí 0-5, když ve čtyřech z dosavadních pěti zápasů prohráli dvouciferným rozdílem. Dnes od 18 hodin se hradečtí Královští sokoli předvedou ve svitavské hale Na Střelnici - a vzhledem k aktuální skvostné formě domácích Turů by mělo jít o jednoznačnou záležitost.

Ale ne tak rychle. Je sice pravda, že Tuři sobotním triumfem 92:85 v Prostějově nad Olomouckem, již třetím v řadě, dokonale demonstrovali svoji sílu, ale zároveň je třeba připomenout, že Hradec je jediným sokem z celkových devíti, který aktuálně pátý tým tabulky dokázal přehrát v přípravě. Navíc o 17 bodů...

„Proto musíme k utkání přistoupit zodpovědně, soustředit se na náš výkon a nepřizpůsobovat se soupeři. Pokud se nám to povede, věřím, že náš tým dosáhne v zápase na vítězství,“ uvedl asistent trenéra Dekstone Tuři Svitavy Martin Novák.

Do hry se v domácím dresu po nedávných absencích opět zapojí mladý rozehrávač Eduard Kotásek.

„Rádi bychom prodloužili naši vítěznou sérii,“ řekl. „Abychom uspěli, musíme se prezentovat hrou založenou na rychlém přechodu do útoku. V obraně si musíme dát pozor především na zahraniční hráče hradeckého týmu,“ nabádal.

O stupínek níž než Svitavy, šesté, jsou momentálně v Kooperativa NBL Pardubice, které zbrojí na atraktivní duel se sedmou Slunetou Ústí nad Labem (od 17.30 v hale Dašická). Hráči Beksy minule v derby vyučili Hradec v jeho hale 89:68, zatímco Ústí padlo doma 74:80 s pražským USK.

„Ústí se opírá hlavně o trojici Šotnar-Pecka-Houška,“ upozornil pardubický asistent Adam Konvalinka. „My se pořád pereme s tím, že nedokážeme udržet koncentraci v celém utkání, a to, co nás trápí nejvíce, jsou nevynucené ztráty. V tom všem se chceme stále zlepšovat.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž