Ilustrační foto z duelu Hradce Králové (v černém)

Ilustrační foto z duelu Hradce Králové (v černém) | foto: František Mazáč

Hradečtí basketbalisté zkusí v Kolíně napodobit úspěšnou přípravu

  • 0
V přípravě nad Kolínem dvakrát zvítězili. Jak na palubovce domácí, tak na té soupeřově. Povede se to v sobotu vpodvečer hradeckým Královským sokolům i v zápase Národní basketbalové ligy?

Výhra by se jim nadmíru hodila, na první v soutěži, do které v minulé sezoně postoupili, stále čekají. A to už jako poslední tým soutěže, tím předposledním byl právě Kolín, jemuž se poprvé vyhrát podařilo v minulém kole, když o jediný bod přehrál domácí Ústí nad Labem.

Královští sokoli pokračují dnešním zápasem 5. kola v téměř nekonečné šňůře zápasů na hřištích soupeřů, bude už čtvrtým oproti jedinému domácímu. „Los je pro nás opravdu těžký, ale musíme se s tím poprat,“ uvedl trenér hradeckého družstva Lubomír Peterka.

V Kolíně sokoli narazí na soupeře, kterého mají z přípravy nejvíc přečteného. A výsledky obou vzájemných zápasů budí alespoň mírný optimismus. V domácím prostředí ho porazili 94:92, v Kolíně pak o deset bodů 83:73. „Ligový zápas je ale něco jiného než příprava,“ upozorňuje na starou známou pravdu hradecký kouč před ligovým duelem.

Kolín disponuje kádrem zkušených hráčů, z něhož v úvodu sezony vyčnívá A. J. Walton, který se s průměrem více než 19 nastřílených bodů na zápas drží mezi nejlepšími střelci celé soutěže na čtvrtém místě. Ostatně svoji důležitost pro tým tento osmadvacetiletý basketbalista ukázal i v zatím posledním zápase Kolína, v němž konto Ústí nad Labem zatížil 32 body.

Hradečtí do Kolína vyrazí prakticky v nejsilnějším složení, jediným absentujícím hráčem bude mladík Jan Mráz, kterého trápí zánět průdušek. Sobotní duel, který v Kolíně začne v 18 hodin, předznamená návrat domů, za týden totiž do Hradce přijede mistrovský Nymburk.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž