Alena Hanušová, vracející se po zranění do sestavy IMOS Brno i do formy.

Alena Hanušová, vracející se po zranění do sestavy IMOS Brno i do formy. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Brněnské basketbalistky hrají o naději i zázrak. V cestě stojí Spartak

  • 0
O velké překvapení se ve čtvrtek pokusí basketbalistky IMOS Brno. Ve svém posledním domácím utkání v základní skupině Euroligy přivítají hvězdný Spartak Moskevská oblast. Ten sedmičlennou skupinu vede, zatímco "Žabiny" jsou až šesté a živí jen teoretickou šanci na postup.

"Je to náramně těžký soupeř, ale jsou porazitelní. Prohráli v Bourges, nás mohou podcenit. Ale vzhledem k naší formě moc optimista nejsem," říká skepticky trenér Brňanek Jan Bobrovský.

Chybět mu navíc nejspíš bude Farhiya Abdiová, která se v Krakově zranila. "Nemůže zvednout levou ruku, ale třeba se to ještě nějakou rehabilitací spraví," dodává Bobrovský.

První střetnutí v Rusku ovládl domácí tým jednoznačně 95:63. "Mají velká jména. Když jsme hráli u nich, tak všechny hráčky bojovaly, protože je v týmu velká konkurence. U nás to tak alespoň u některých není. Navíc se nám teď moc nedaří. Je zarážející, že nám vždycky Vánoce uškodí a zhoršíme se," tvrdí Bobrovský.

Víru v postup ze základní části v Eurolize už moc velkou nemá. Na Rivas Madrid a Györ ztrácí Brno tři body, které by muselo stáhnout ve čtyřech zápasech. "Hodně jsem věřil před tím Krakovem, ale výkon tam mě moc nepřesvědčil o šancích do dalších bojů," přiznává trenér.

Potěšit ho může zlepšující se zdravotní stav i forma reprezentantky Aleny Hanušové, která byla po olympiádě v Londýně na operaci menisku. Do hry se vrátila v prosinci a v minulém kole v Krakově byla nejlepší brněnskou střelkyní.

"Můj zdravotní stav se lepší. Koleno drží, bolí mě ještě vazy. Už ale při utkáních v zápalu hry bolest nevnímám," popisuje Hanušová, která neztrácí optimismus. "Naděje na postup ještě je. Snad jsme se už dostaly z krize. Musíme zabojovat," říká.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž