Lukáš Feštr (vpravo) opouští USK a bude válčit za Děčín.

Lukáš Feštr (vpravo) opouští USK a bude válčit za Děčín. | foto: USK Praha

Ztráty a nálezy Děčína. Vyoral do Nymburka, po Feštrovi přišel i Halada

  • 1
Tři šerpy vicemistra nesou jeho dirigentský podpis, teď se basketbalový rozehrávač Tomáš Vyoral stěhuje z Děčína zpátky do Nymburka. Ale Válečníci jen neslábnou, taky sílí – angažovali reprezentačního křídelníka Filipa Haladu.

Vyoral strávil v Děčíně čtyři roky, v nichž byl klíčovým mužem, teď využil výstupní klauzuli ve smlouvě. „Chce se posunout dál ve své kariéře a my to musíme respektovat. Pro jeho udržení jsme udělali maximum možného,“ prohlásil děčínský generální manažer Lukáš Houser na klubovém webu. „Jsme ale klub, jaký jsme, a nemůžeme jít přes naše limity. Neznamená to jen finanční stránku, ale třeba i nejvyšší evropské poháry.“

24letý reprezentant Vyoral poděkoval děčínskému klubu i fanouškům: „Byly to úžasné čtyři roky, na které nikdy nezapomenu.“ V kádru multišampiona vytvoří tandem playmakerů s Eugenem Lawrencem, s kterým hrával i při předchozím nymburském působení v sezoně 2011/12. Upsal se na tři roky.

„Tomáš přichází v jiné situaci než při svém prvním vstupu do Nymburka. Je o pět let starší, má mnohem více zkušeností. Nyní nastal čas, aby se prosadil v lepším týmu i v lepší evropské soutěži,“ řekl nymburský trenér Ronen Ginzburg. „Zapadá do koncepce naší rychlé hry, nebojí se vystřelit a svou sílu je schopen prezentovat i v obraně. Nečeká ho snadná práce při začlenění do týmu, ale my mu věříme.“

Na rozehrávku už Děčín angažoval Lukáše Feštra z USK Praha a hledá dalšího dirigenta. Jako posilu číslo 2 představil křídelníka Filipa Haladu, který poprvé NBL okusil v Chomutově. V posledních třech sezonách sbíral úspěchy ve slovenském Komárnu, s nímž získal titul a vyhrál Alpe Adria Cup.

„Jsem rád, že přestupuji do tak kvalitního týmu, jako je Děčín. Je to pro mě nová výzva a věřím, že budu přínosem pro tým,“ řekl hráč, který měl v uplynulé ligové sezoně průměry 10 bodů, 4 doskoky a 24 minut. „Sledovali jsme ho dlouho, je to basketbalista hrající s velkým zaujetím,“ zaujalo Housera.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž