Basketbalový Děčín má posilu.

Basketbalový Děčín má posilu. | foto: Petr Bílek, MF DNES

Naposledy působil v Libanonu, teď mrštný Carter posílil vicemistry z Děčína

  • 0
Nový rekrut u basketbalových Válečníků. Děčínští vicemistři ani na do týdne sehnali náhradu za Michaela Cubbageho, který skončil z vážných rodinných důvodů. Smlouvu na pozici střílejícího rozehrávače získal jiný Američan, čtyřiadvacetiletý Myles Carter.

„V Mylesovi přichází mrštnost, rychlost, šikovnost a věříme, že i ta správná energie,“ uvedl na klubovém webu děčínský trenér Tomáš Grepl. „Cítíme, že právě tyto atributy by mohly náš tým správně okysličit, dodat mu jistou lehkost v útoku a přidat jiskru v obraně.“

Myles Carter, posila basketbalistů Děčína.

Carter v minulé sezoně působil v libanonské nejvyšší soutěži s průměry 25,4 bodu, 7,5 doskoku a 4,9 asistence na utkání. Před angažmá v týmu Atlas Ferzol nastupoval na univerzitě Delaware State, jejíž tým nastupuje v prvodivizní soutěži NCAA1 pod názvem Hornets. Ve svém posledním roku tam dosahoval průměrů 16,8 bodů, 5,9 doskoku a 1,9 asistence.

„Myles je z dobrého univerzitního programu a po blízkovýchodní zkušenosti se chce adaptovat na evropský basketbal. Snad to půjde stejně rychle, jako se nám povedlo najít tak zajímavého hráče,“ řekl Grepl.

Cubbage skončil v minulém týdnu kvůli situaci v rodině. Původně měl nahradit hvězdu Tye Nicholse, který se přesunul k ústeckým sousedům. Tahle role teď připadne Carterovi. Válečníkům se momentálně v lize nedaří, po vítězném derby v Ústí prohráli tři ze čtyř zápasů. Pokud se stihnou vyřídit všechny formality, naskočí novic už v sobotu doma v hale Armexu proti nováčkům z Písku.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž