Pardubický Martin Peterka hází míč na koš v duelu proti Ústí nad Labem.

Pardubický Martin Peterka hází míč na koš v duelu proti Ústí nad Labem. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Basketbalový dvojboj na severu. Bude srovnáno?

  • 2
Teoreticky si v úterý můžete dát velký basketbalový dvojboj. Od šesti v Děčíně Válečníci versus Opava, od osmi v Ústí Sluneta versus Pardubice. Stíhat obě bitvy by bylo na knop, ale čtvrtfinálové odvety play-off určitě budou stát za tu honičku.

"Moc se na zápas těším, protože vím, že v Děčíně bude mega atmosféra. Poladíme nějaké naše chyby a myslím, že to může být z naší strany ještě o maličký kousek lepší. Každopádně buďte s námi, SrDCem Válečník!" burcuje na klubovém webu fanoušky Jakub Houška, děčínský kapitán.

V Opavě to byla těsná porážka 71:76. "Nebyli jsme daleko od výhry, což je dobré pro naší víru a sebevědomí, které musíme využít v tomto utkání jako energii pro výkon,“ radí kouč Pavel Budínský.

Houška tvrdí: "I přes prohru je tato série velice otevřená a jsem moc rád, že jsme si dokázali, že se v Opavě dá hrát. Teď se série přelévá k nám a nám to velí uspět.“ Ještě blíž než Děčín bylo k úspěchu v Pardubicích Ústí. Vítěznou střelu domácích zařídil až pár vteřin před koncem Sanders.

"V posledním zápase se potvrdilo, že pokud nenecháme rozehrát všechny opory Pardubic, můžeme pomýšlet na vítězství,“ je přesvědčený hrající marketingový manažer klubu Vladimír Hejl.

"Naším X-faktorem v prvním čtvrtfinálovém zápase byl Keith Steffeck (26 bodů), Pardubice našly bodového tahouna v Muirheadovi (27). Naopak nevydařený zápas bude jistě chtít napravit David Šteffel a za očekáváním zůstal i Sanders, který si to ale u fanoušků vyžehlil tou poslední střelou. Zápas každopádně slibuje velkou dechberoucí bitvu,“ očekává Hejl.

Start ve 20 hodin je kvůli televiznímu přenosu. "V Ústí se hraje play-off po dlouhé době a je vidět velká chuť a žízeň po vítězství. Nejsme favorité, ale v této roli jsme už během sezony byli několikrát. A doma prostě hrát umíme!“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž