Jaromír Bohačík (vlevo) z Nymburka hledá cestu přes Bryce Taylora z Bambergu.

Jaromír Bohačík (vlevo) z Nymburka hledá cestu přes Bryce Taylora z Bambergu. | foto: FIBA

Budou do nás bušit. Bez Bohačíka a Bookera tuší Nymburští potíže

  • 0
Nymburští basketbalisté vkročí do odvetných bojů v základní skupině Ligy mistrů na hřišti Bambergu, kde budou hájit druhé místo v tabulce. V polovině října si při vstupu do soutěže německého soupeře podali 91:71. Odveta začne v úterý ve 20:00 v přímém přenosu televize Nova Sport.

Nymburk se s pěti výhrami a dvěma porážkami drží za suverénním Tenerife. Bamberg má jen o bod méně při bilanci 4-3. A stejně jsou na tom v boji o čtyři postupová místa do osmifinále i Peristeri a Nižnij Novgorod.

„První zápas s nimi jsme hráli opravdu dobře a bylo skvělé takto začít sezonu Champions League. Teď to ale u nich bude hodně těžké a musíme tam jet připravení hrát opět dobrý basketbal hned od úvodních minut a ne jako náš minulý zápas, kdy nám začátek nevyšel,“ řekl klubovému webu Nymburka americký pivot Hayden Dalton.

V prvním vzájemném duelu český mistr začal proti Bambergu šňůrou 16:0. K vítězství přispěli 24 body Jaromír Bohačík a 18 body Deishuan Booker, ti jsou ale na marodce a jejich start v Německu je nejistý.

Bamberg po porážce v Praze prohrál i s Nižním Novgorodem, potom porazil postupně Gaziantep, Mornar Bar, VEF Riga a Peristeri. V minulém kole podlehl ve Španělsku lídrovi tabulky Tenerife 64:82.

„Oni teď docela vyhrávali, takže hrají poslední dobou dobře. To musíme respektovat. Budou nás chtít porazit a budou do nás bušit, na což musíme být připraveni,“ doplnil Dalton. „Soupeři už vědí, jak na nás hrát, a budou na nás lépe připraveni. S tím musíme počítat a vyrovnat se agresivitě, se kterou na nás vyrukují,“ připojil kapitán Pavel Pumprla.

Hlavním tahounem Bambergu je rozehrávač Paris Lee, který má v Lize mistrů průměr 10,9 bodu a 4,4 asistence na zápas. Dalšími oporami jsou Elias Harris, Tre McLean, německý reprezentant Christian Sengfelder a pod košem egyptský reprezentant Assím Marej.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž