Jana Houdková (s míčem) z Karlových Varů uniká Tereze Vorlové z VŠ Praha. Vpravo Šárka Kučerová

Jana Houdková (s míčem) z Karlových Varů uniká Tereze Vorlové z VŠ Praha. Vpravo Šárka Kučerová | foto: Martin Stolař, MAFRA

Asi máme už z VŠ komplex, diví se trenér karlovarských basketbalistek

  • 0
Nejneoblíbenější soupeř basketbalistek karlovarské Lokomotivy v této sezoně? Každá z nich odpoví bez váhání naprosto správně. Je to pražský VŠ. Předloňský nováček v této sezoně Lokomotivu znovu vyškolil, už potřetí, vyhrál 84:67.

Přitom odhodlání bylo v karlovarské šatně velké. Konečně už prolomit prokletí pražské haly Na Folimance. "Nevím, čím to je. Teď když to předělali, je tam větší světlo a hala působí jinak. Je to specifické," přemítala hráčka Katarína Hrabáková.

O tom, že Folimanka je specifická hala, mluvil i karlovarský trenér David Zdeněk. "Mně osobně, když jsem ještě aktivně hrával, se tam nikdy dobře nehrálo," uvedl.

Ale teď by se Lokomotivě velmi hodilo poopravit vzájemnou bilanci s pražskou halou a bodovat. "Budeme se to snažit prolomit, doufám, že na ně konečně zahrajeme," burcovala hráčka Katarína Hrabáková. Stejného mínění byl i kouč. "Pokusíme se změnit nepříznivou bilanci," říkal David Zdeněk.

No a výsledek? Opět výprask.

"Máme z VŠ komplex, nevím, proč hrajeme s týmem, který je aktuálně předposlední v tabulce, tak špatně, jak hrajeme," marně přemýšlí. "Bylo to jako náš poslední vzájemný souboj na Folimance. Utkání vypadalo jako přes kopírák," přibližuje karlovarský trenér.

V praxi to je tak, že po pár minutách je jasné, jak to dopadne. Nějaké drama a překvapivé zvraty. Ani náhodou. "Špatně jsme vstoupili do utkání, prohráli první čtvrtinu výrazným rozdílem, nechali si dát skoro třicet bodů," vyjmenovává Zdeněk. Přesně to bylo 27:14.

"To se odrazilo na naší celkové hře, po zbytek zápasu jsme se už snažili jen dotahovat a korigovat hru. Náš herní projev byl opět velmi špatný," míní karlovarský trenér. "Odráží se to vstupem do utkání, potom se to s námi už nějakým způsobem vleklo."

Tým musí podle Davida Zdeňka udržet v každém utkání maximální koncentraci. "Neměli jsme charakter, abychom zastavili hlavní opory soupeře," všiml si v neděli odpoledne v pražské hale Na Folimance.

Těmi oporami byly, jako v minulých zápasech, Brantlová se Štěpánovou. "Víme o nich. Víme to i o ostatních z jiných týmů, ale zatímco ty jsme dovedli zastavit na přijatelném počtu bodů, proč opory VŠ ne, nedokážu vysvětlit. To jsme nezvládli, nechali spoustu prostoru Štěpánové a Brantlové a ty bohužel trestaly s vysokou přesností a udržovaly VŠ v takovém odstupu, jaký potřebovaly, abychom se nedotáhli," pojmenovává hlavní problém.

"Byli jsme nedisciplinovaní, nekoncentrovaní a tým nefungoval jako tým. Hráli jsme velmi pasivně na útočné polovině, nedostatečně na obranné polovině, neměli jsme dostatečný respekt ke kvalitám soupeře. A ten nám ukázal, že nedá svoji kůži lacino, bojoval o každý míč a zaslouženě vyhrál," dodal karlovarský trenér David Zdeněk.

"Konec první čtvrtiny prohráváme v Praze o třináct bodů, ve zbytku utkání sice už nedovolíme domácím další výrazné zvyšování rozdílu ve skóre, ale také se nedokážeme dostat výrazněji do hry. Prostě nemastný i neslaný výkon, zbytečná a již třetí porážka s VŠ Praha v této sezoně a hodně velké zamyšlení před dalším utkáním," přidává manažer Roman Maleček.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon