Carmelo Anthony z New Yorku Knicks v utkání proti Orlandu.

Carmelo Anthony z New Yorku Knicks v utkání proti Orlandu. | foto: AP

Anthony zavelel a New York ukončil v NBA sérii porážek

  • 51
Připsal si 39 bodů, 10 doskoků a předvedl možná nejlepší výkon od svého únorového příchodu z Denveru. Carmelo Anthony si vítězný duel proti basketbalistům Orlanda vychutnával a pomohl New Yorku v NBA ukončit šestizápasovou sérii porážek.

"Museli jsme vyhrát. Věděli jsme, že přijde den, kdy se dostaneme z propasti a tuhle sérii přerušíme," říkal po zápase Anthony.

Vítězstvím 113:106 po prodloužení, které podpořil 20 body Amare Stoudemire, se Knicks přiblížili svému prvnímu postupu do play off od roku 2004. V tabulce Východní konference jsou osm zápasů před koncem základní části sedmí.

Orlandu se v prodloužení vyfauloval nejlepší hráč Dwight Howard, jenž po nevýrazném prvním poločasu v druhé části ožil a zaznamenal 29 bodů a 18 doskoků. Zároveň si však připsal sedmnáctou technickou chybu v sezoně, a pokud nasbírá ještě jednu, dostane podruhé v ročníku automatickou stopku na jedno utkání.

Černou sérii neukončilo nejlepší mužstvo soutěže San Antonio, které přidalo čtvrtou porážku s Portlandem a nachází se v největší krizi v sezoně. Spurs bez zraněných hvězd Tima Duncana, Manu Ginobiliho a Tonyho Parkera doma prohráli 92:100, a po páteční porážce v Portlandu tak proti Trail Blazers neuspěli podruhé během čtyř dnů.

Po čtrnácti domácích zápasech podlehlo poprvé Chicago, jehož palubovku dobyla Philadelphia. Bulls jsou i přes porážku 85:97, která byla teprve druhá ve čtrnácti utkáních, v čele tabulky Východní konference před Bostonem a Miami.

Výsledky:

Charlotte - Milwaukee 87:86
Chicago - Philadelphia 85:97
Indiana - Boston 107:100
New York - Orlando 113:106 po prodl.
San Antonio - Portland 92:100
Utah - Washington 95:100 po prodl.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž