Mitchell se po odmlce vrátil na basketbalové palubovky.

Mitchell se po odmlce vrátil na basketbalové palubovky. | foto: Alexandr Satinský, MF DNES

Ani Mitchell novojičínský tým nezastavil

  • 0
Diváci tleskali, někteří i vstali, když v deváté minutě naskočil do hry rozehrávač basketbalistů NH Ostrava Mike Mitchell. V úterním utkání s Geofinem Nový Jičín se vrátil na palubovku po dlouhých osmi měsících, po operaci vazů v koleně. Bojoval stejně jako celý jeho tým, jenže na Novojičínské to nestačilo. Hosté v 19. kole Mattoni NBL vyhráli 77:68.

"Je to těžké vracet se po takové době do hry, ale zdravotně jsem úplně v pořádku. Koleno drží," uvedl Mike Mitchell. Odehrál přes 20 minut, z toho šest v první půli. "Je to více, než jsem čekal," řekl ostravský trenér František Rón. "Myslel jsem, že bude dříve fyzicky vyčerpaný, ale o přestávce říkal, že může hrát dál."

Američané v sestavách obou celků se vyrovnávali s aklimatizací, protože se před zápasem vraceli ze zámoří, kde trávili Vánoce. Nejkomplikovanější návrat měl novojičínský KennethWalker. Dorazil až v předvečer zápasu. Kvůli špatnému počasí čekal dva dny v New Yorku na odlet. "Z toho jsem byl utahaný, ale nějaké problémy s aklimatizací jsem neměl," podotkl. To potvrdil výkonem, s 18 body byl nejlepší střelec hostů a přidal 10 doskoků.

"Zpočátku mu trvalo, než se do naší hry zapojil, ale šest dnů, kdy nesáhl na balon, mu pomohlo," podotkl novojičínský trenér Zbyněk Choleva. A výkon amerických posil si pochvaloval i trenér František Rón. "Nějaká aklimatizace na nich vidět nebyla, vždyť Arnold s Robinsonem dali 43 bodů z našich 68," řekl.

Nový Jičín posílí Kanaďan

V novojičínském dresu by se v příštím utkání 9. ledna v Prostějově měl představit křídelník Corey Muirhead, Kanaďan, který se narodil na Jamajce. Novojičínští věří, že Muirhead narozdíl od svých předchůdců Smithe, Postella a Stegala vydrží v týmu do konce sezony. "Přiletí v pondělí a hned se zapojí do přípravy," řekl vedoucí novojičínského celku Milan Dvořák.

Muirhead byl nejlepším střelcem švýcarské nejvyšší soutěže, kterou hrál za Rhone Herens Basket. Jenže klub kvůli ekonomickým problémům z ligy odstoupil. Kádr rozšířila i Opava, za níž v úterý proti Kolínu (71:67) nastoupil pivot Jakub Blažek, který se vrátil z Liberce.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž