Allen Iverson

Allen Iverson | foto: AP

Basketbalista Iverson překvapil, místo Číny volí nabídku z Izraele

  • 4
Odchod do bohaté čínské ligy. Anebo sportovní důchod. Zdálo se, že se před Allenem Iversonem, někdejší superhvězdou basketbalové NBA, rýsují pouze dvě cesty. Ale nyní vykročil překvapivým směrem. Měl by působit v izraelském klubu Maccabi Haifa.

Zatím platí, že se sedmatřicetiletý kanonýr ke svému novému klubu připojí na dvě utkání amerického turné. Haifa se představí v přípravných duelech proti Dallasu Mavericks a Minnesotě Timberwolves.

Angažmá by ale mohlo mít mnohem delšího trvání. Podle izraelských médií bude záležet především na tom, jak se premiéra Iversonovi podaří a jak zapadne do nového kolektivu.

Mužem spoluzodpovědným za Iversonovo sportovní znovuvzkříšení je trenér Brad Greenberg. Ti dva se poprvé setkali ve Philadelphii 76ers, nyní by na dávnou spolupráci měli navázat ve Svaté zemi.

Iversonovými novými spoluhráči jsou například americko-řecký křídelník Pat Calathes či někdejší hráči NBA Cory Carr, James Thomas a Donta Smith.

Do Evropy by mohl někdejší nejužitečnější hráč sezony v NBA zamířit už podruhé. Před dvěma lety se upsal Besiktasi Istanbul, ovšem krátce poté se zranil a smlouvu nenaplnil. V lednu 2011 pak musel podstoupit operaci lýtka a od té doby se zúčastnil pouze několika exhibičních zápasů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž