Admir Alič v bílém dresu Děčína

Admir Alič v bílém dresu Děčína | foto: Karel Pešek, MF DNES

Ostravští basketbalisté získali Bosňana Aliče, naposledy křídlo Děčína

  • 0
První posilou basketbalistů Ostravy před novou sezonou se stal bosenský křídelník Admir Alič, který do Nové huti přestoupil po pětiletém angažmá v Děčíně. Bronzový celek se naopak rozloučil se všemi pěti Američany z loňského kádru.

Ostrava získala Aliče jako volného hráče poté, co mu skončila smlouva v severočeském klubu. Devětadvacetiletý hráč má s českým ligovým basketbalem dlouholeté zkušenosti a před Děčínem hájil rovněž barvy USK Praha.

"Myslím, že jsme angažováním Admira udělali dobrý krok. Jde o zkušeného hráče, jehož kvality jsou u nás dostatečně známé. Admir byl volný, chtěl zůstat v České republice a na podmínkách jsme domluvili velmi rychle," uvedl v tiskové zprávě šéf ostravského klubu Ladislav Kudela.

Kouč Dušan Medvecký bude v létě budovat osu Nové huti skoro od píky. Klub se v letní přestávce rozhodl, že úplně rozpustí kolonii amerických legionářů a prodloužení smluv nenabídl Rahsaanu Amesovi, Jeremiahu Wilsonovi, Chadu Barnesovi, Austinu Dufaultovi ani Justinu Greenovi.

"Uvažovali jsme dál o Wilsonovi, který byl loni jednou z opor. Ten ale podepsal smlouvu v řeckém Apollonu Patras," řekl Kudela. Dufault si už zajistil angažmá v německém bundesligovém Ludwigsburgu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž