Brit Andrew Pozzi (uprostřed) zdolává překážky ve finále halového mistrovství světa. | foto: AP

Překážkářská esa pro Zlatou tretru. Přijedou i šampioni Šubenkov a Pozzi

  • 0
Skvělé obsazení bude mít na atletické Zlaté tretře závod na 110 metrů překážek. Na startu v Ostravě budou i světový šampion z roku 2015 a úřadující vicemistr světa Rus Sergej Šubenkov či halový mistr světa z březnového šampionátu v Birminghamu Brit Andrew Pozzi.

Loňské vítězství bude 13. června obhajovat Francouz Garfield Darien, který před rokem vyhrál v osobním rekordu 13,09, což byl čtvrtý nejlepší čas roku. Na startu bude i stříbrný z letošního halového MS Jarret Eaton z USA a Maďar Balász Baji, jenž na loňském MS získal bronz.

Na stovce se představí dvaadvacetiletý Brit Reece Prescod, který v sobotu překvapivě vyhrál na mítinku Diamantové ligy v Šanghaji. „O Ostravě jsem hodně slyšel, zejména o atmosféře a divácích. Tak věřím, že všechny potěším rychlým časem, protože se cítím ve formě,“ uvedl mladý sprinter, jehož osobní rekord má hodnotu 10,03 sekundy.

Zlatá tretra má momentálně na startovní listině potvrzených devět mistrů světa z loňského roku z Londýna: koulaře Walshe, dálkaře Manyongu, sprinterku Schippersovou, výškaře Baršima, tyčkaře Kendrickse, oštěpaře Vettera, diskaře Gudžiuse, kladivářku Wlodarczykovou a trojskokana Taylora, který poběží čtvrtku. Z domácích hvězd se chystají závodit například oštěpaři Jakub Vadlejch a Petr Frydrych, čtvrtkař Pavel Maslák nebo koulař Tomáš Staněk.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž