Železného cestu za zlatem Gatsioudis nepřekazí

Atény - Pořádně vystrašil své soupeře, když na středečním mítinku v Soluni jako druhý oštěpař v sezoně přehodil devadesátimetrovou hranici. Řek Kostas Gatsioudis se okamžitě zařadil mezi žhavé kandidáty cenných kovů na srpnovém evropském šampionátu v atletice, jenomže ho potkala obrovská smůla. Při svém vystoupení si totiž Gatsioudis obnovil zranění ramene a účast v Mnichově v pátek odvolal.

Devětadvacetiletý oštěpař přitom závodil poprvé od loňského světového šampionátu v Edmontonu, kde získal bronz, když nestačil na své tradiční rivaly - Jana Železného a Fina Akiho Parvianinena. Poté ho dlouhé měsíce soužily zdravotní problémy a sezonu zahájil až dva týdny před mistrovstvím Evropy.

Gatsioudis, bývalý juniorský světový rekordman a trojnásobný medailista z mistrovství světa, se navíc v Soluni představil ve velké pohodě, hodil 91,23 metrů a za svým osobním maximem z roku 2000 zaostal o pouhých 47 centimetrů. Dál letos poslal oštěp už jen Sergej Makarov, který počinem 92,61 metrů vede světové tabulky.

Rus s nesmírně vyrovnanou výkonností bude zřejmě v bavorské metropoli představovat největší překážku na cestě Jana Železného za premiérovou zlatou medailí na ME. Kostas Gatsioudis takovou příležitost mít nebude.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž