Výškař Bába splnil limit na MS

  • 1
Ostrava - Český výškař Jaroslav Bába výkonem 228 centimetrů splnil limit na halové mistrovství světa, ale při závodě Moravské tour se na stupně vítězů nevešel. "Skočil jsem limit a to se počítá. Zklamaný nejsem, byl to první závod sezony a ten výkon není zase tak špatný," řekl po závodě Jaroslav Bába.

Kvůli horší bilanci pokusů na něj zbyla až čtvrtá příčka, i když předvedl shodný výkon jako vítězný Američan Tora Harris.
 
Přes 228 centimetrů se přenesli celkem čtyři výškaři.

Vedle Báby a Harrise také Ital Giulio Ciotti a vítěz závodu v Třinci Rus Ivan Uchov. Na další výšce 230 cm postupně všichni vypadli a neuspěl ani Tomáš Janků, který 228 cm vynechal.

Bába ještě ráno nevěděl, jestli kvůli poraněnému krku bude moci skákat. S výkonem byl také proto nakonec spokojen, i když stejně jako loni před vlastním publikem nezvítězil.

Soutěž žen měla dramatické vyvrcholení na výšce 193 centimetrů. Barbora Laláková, Iva Straková, Romana Dubnová a Ukrajinka Irena Kovalenková se shodně dostaly až na výšku
znamenající nejlepší letošní světový výkon, ale ani jedna ji nepřekonala.
 
Jako jediná v soutěži nemusela opravovat ostravská odchovankyně Dubnová, která se díky tomu radovala z vítězství. "Jsem velmi šťastná, že se mi podařilo před vlastním publikem zvítězit. Radost mi pokazily jen neúspěšné pokusy na 193 centimetrů. Limit na mistrovství světa bych brala všemi deseti," řekla česká výškařka, která si výkonem 190 centimetrů vytvořila osobní halový rekord.
 
Výsledky:
Muži:
1. Harris (USA), 2. Uchov (Rus.), 3. Ciotti (It.) 4. Bába (ČR) všichni 228 cm.
Ženy: 1. Dubnová, 2. Laláková (obě ČR), 3. Kovalenková (Ukr.), 4. Straková (ČR) všechny 190 cm.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž