Jaroslav Bába

Jaroslav Bába | foto: Dan Materna, MAFRA

Hvězdou Ostravské laťky bude Bába, jeho soupeře zdržuje počasí

  • 0
Jaroslav Bába je nejzvučnějším jménem devátého ročníku halového výškařského mítinku Ostravská laťka, který se v úterý uskuteční v multifunkční hale ČEZ Arény. Obhájce loňského prvenství i další závodníci začnou v Ostravě plnit limity na březnové halové mistrovství Evropy v Göteborgu.

Startovní listina v posledních dnech poněkud prořídla poté, co několik známých výškařů vzdalo start ze zdravotních důvodů.

Finalista olympijských her v Londýně a juniorský mistr světa Ukrajinec Bohdan Bondarenko se kvůli zranění omluvil ze všech soutěží v halové sezoně, odhlásil se i Ital Gianmarco Tamberi a na letišti v Londýně uvízl kvůli nepříznivému počasí Samson Oni.

"Ze stejných důvodů visí na letišti v Paříži Brazilec Guillhermo Cobba, ale to jsou věci, které řešíme za pochodu. Věříme, že to do úterka bude v pořádku," uvedl ředitel organizačního výboru akce Oldřich Zvolánek.

Vedle Báby budou s laťkou na mítinku ze série Czech High Jump Grand Prix bojovat například loňský vicemistr světa z Helsinek Raivydas Stanys či talentovaní Nikita Anišenkov s Andrejem Patrakovem, kteří už mají osobní maxima 230 centimetrů. Z českých výškařů jsou na startu ještě Martin Heindl, Marek Navrátil, Jan Hostonský a Matyáš Dalecký.

Soutěž mužů začne v 18 hodin, o dvě hodiny dříve budou skákat ženy.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž