Roman Šebrle v běhu na 400 metrů

Roman Šebrle v běhu na 400 metrů - Desetibojař Roman Šebrle v rozběhu na 400 metrů na MS v Berlíně | foto: ČTK

Vícebojaři Šebrle a Clay pojedou na halové MS, dostali divokou kartu

  • 0
Český vícebojař Roman Šebrle nakonec nebude chybět na halovém mistrovství světa v Dauhá. Mezinárodní atletická federace IAAF mu udělila jednu ze dvou divokých karet. Majitelem té druhé se stal Američan Bryan Clay. Znovu tak dojde k souboji dvou věčných rivalů.

Šebrle neměl loni povedenou sezonu, proto neměl start v Dauhá jistý stejně jako Clay a musel v halové sezoně předvést takový výkon, aby se dostal alespoň na třetí místo aktuálních tabulek. Halový mistr světa i Evropy si však v lednu přivodil svalové zranění a rozhodl se spolehnout na divokou kartu. O víkendu by měl startovat na mistrovství republiky.

Ve vícebojích startuje na halovém MS osm atletů. Dvě divoké karty doplní tři nejlepší z loňských světových tabulek, což jsou Američan Trey Hardee, Kubánec Leonel Suárez a Rus Alexandr Pogorelov, a tři sedmibojaři podle letošních halových tabulek - Rus Alexej Drozdov, Ukrajinec Oleksej Kasjanov a Bělorus Andrej Kravčenko.

Hned za Drozdovem je sice v letošních tabulkách druhý Američan Ashton Eaton, jenž ale dal přednost vysokoškolskému šampionátu USA. V loňských tabulkách je třetí další americký vícebojař Tom Pappas, ten však oznámil, že halovou sezonu vynechává.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž