V hale se ruská výškařka cítí jako v manéži

Třinec - Rekord třinecké Beskydské laťky má od středy novou hodnotu - 194 centimetry. Postarala se o něj ruská výškařka Olga Kaliturinová. "Děkuji divákům, byli báječní," ocenila sympatická osmadvacetiletá atletka třinecké fanoušky. Výškařské mítinky miluje. "Cítím se jako v manéži," usmála se.

Kaliturinová je juniorská mistryně světa z roku 1994. Mezi dospělými byla druhá na světovém šampionátu v roce 1997 a třetí na mistrovství Evropy 2002. "Mám ráda kontakt s publikem, vyhovují mi malé haly. Diváci vás dokážou pořádně vybudit. Do toho řinčí muzika." podotkla.

Olga Kaliturinová tvrdí, že takové prostředí nutí výškaře k vynikajícím výkonům. "A také je tady výborná konkurence," podotkla skokanka.

"Na Moravskou výškařskou tour jsem přijela s výkonem 190 centimetrů, ale hned v sobotu v Hustopečích jsem skočila 195 centimetrů."

Ve středu v Třinci skočila 194 centimetrů a vyhrála. Do rytmu ji diskžokej pouštěl Robieho Williamse a skupinu Supreme. "Ty mám ráda," usmála se.

O nějaké ruské skupině neuvažovala? "To snad kdybych si přivezla svoje desky," řekla. "Vybírala jsem z toho, co nám pořadatelé nabídli. A byla jsem spokojená. Takový Robie Williams, to je přece paráda."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž