Tyčkařka Rogowská nevzdává boj o vrchol

Ostrava - Světová dvojka ve skoku o tyči žen Anna Rogowská z Polska doufá, že v této sezoně skočí 490 centimetrů. Před Zlatou tretrou říkala, že bude spokojená s výkonem 484 centimetry. "To by znamenalo nový polský rekord, můj osobní i rekord mítinku," upozornila Rogowská.

S krajankou Pyrekovou o vítězství. Obě skočily 460 cm, Rogowská vyhrála.

Rogowská očekává, že by se současný světový rekord 501 centimetrů Jeleny Isinbajevové mohl brzy posunout ještě výše. "Na takových pět metrů pět centimetrů, ne víc," tvrdí.

Čím si vysvětluje, že má Isinbajevová před ostatními soupeřkami takový náskok? "Daleko před námi je v technice. My ostatní ale bojujeme, abychom se jí co nejvíce přiblížily."

Mohou se další tyčkařky na Rusku dotáhnout? "Tyčka žen vždy měla svou suverénku, ať už to byla Dragilaová, Feofanová a nyní Isinbajevová," připomněla Anna Rogowská. "A příště to bude zase někdo další, třeba já," usmála se.

Maximem Rogowské je 483 centimetrů. Jak vidí možnost překonat pět metrů? "Nejlepší by bylo, kdyby se mi to vyšlo už teď na Tretře," žertovala. "Snad mi to někdy vyjde. Je to velmi vysoko." Sama se nejvíce pokoušela o 496 centimetrů, to ale bylo v hale. "Pokusy byly nadějné."

Mezi světovou špičkou je i další Polka, Monika Pyreková, která se rovněž včera v Ostravě představila.

"Známe se, ale promluvíme si jen při závodech," řekla Rogowská. "Každá bydlíme a trénujeme jinde."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž